Maailmanmusiikin taituri Ilkka Arola levynjulkaisukeikalla perjantaina!

7.11.2019 Uutiset

Turku Jazz Festivalin vuoden artistina keväällä loistanut trumpetisti Ilkka Arola juhlii odotetun Land Ahead! -albuminsa julkaisua perjantaina Bar Ö:ssä Sound Tagine -yhtyeensä kanssa. Loppuunmyyty konsertti vie yleisönsä mielenkiintoisiin, seikkailullisiin maisemiin.

Ilkka Arola (s.1988) on turkulainen trumpetisti, monipuolinen muusikko ja säveltäjä, joka yhdistää musiikissaan jazzia maailman soundeihin ja rytmeihin. Matkustaminen ja musiikin tutkiminen erityisesti Lähi-Idässä ja Pohjois-Afrikassa ovat vaikuttaneet voimakkaasti Arolan ilmaisuun ja sävelkieleen. Monitasoiset ja vahvat rytmit, elokuvallinen kerronta sekä tarttuvan toistuvat melodiat ovat Arolan musiikin ydin. Hän soittaa neliventtiilistä Quartertone-trumpettia, joka mahdollistaa arabimusiikille tyypillisen mikrotonaalisen tulkinnan.

Ilkka Arola Sound Tagine koostuu kuudesta suomalaisen rytmimusiikin huipputekijästä. Eri taustoista tulevien muusikoiden tuominen yhteen luo mielenkiintoisen keitoksen jazzia, maailmanmusiikkia ja folk-ilmaisua. Bändi on tunnettu intensiivisistä keikoistaan täynnä mielenkiintoisia äänimaisemia, vastustamattomia rytmikudoksia sekä koukuttavaa tarinankerrontaa Lähi-Idän musiikillisin maustein. Yhtyeen uuden Land Ahead! -albumin julkaisee tuore Flame Jazz Records.

Ilkka Arola on tehnyt pitkän opintokierroksen maailmalla ennen paluuta juurilleen takaisin Turkuun. Glomas-maisteriohjelma vei arabimusiikista innostuneen Arolan Sibelius-Akatemian kautta Tanskan Aarhusiin, jossa hän opiskeli kaksi kevättä the Royal Academy of Music -oppilaitoksessa. Opinnot sisälsivät opintomatkoja Intiaan ja Maliin, ja Arola vietti myös kolme kuukautta Palestiinassa. Eläminen Lähi-Idän pahamaineisen kriisin keskellä oli voimakas kokemus ja vaikutti suuresti myös Arolan kehutun debyyttialbumin From the Depths of the Earth (2017) sävellyksiin.

Freelancer-muusikon työ kuljettaa Arolaa edelleen keikkareissuille ympäri maailmaa. Oman Sound Tagine -yhtyeensä lisäksi miehen soittoa voi kuulla muun muassa Balkan-vaikutteista musiikkia soittavassa Jaakko Laitinen ja Väärä Raha -kokoonpanossa. Profiloituminen Lähi-Idän musiikin ja jazzin osaajana on tuonut Arolalle mielenkiintoisia yhteistyökuvioita myös elokuvamusiikin puolelta sekä erilaisten yhtyeiden vierailevana solistina.

 

Ilkka Arola – Quartertone-trumpetti ja -flyygelitorvi
Max Zenger – baritonisaksofoni, bassoklarinetti ja huilu
Eeti Nieminen – rummut
Topi Korhonen – oud ja sähkökitara
Esko Grundström – kontrabasso
Juuso Hannukainen – perkussiot ja elektroniikka

 

Ilkka Arola Sound Tagine
Pe 8.11.2019 klo 19.00
Bar Ö
Linnankatu 7, Turku

Ennakkoliput: Tiketti
Normaali 18 €
Eläkeläiset 15 €
Opiskelijat 10 €

Hinnat sisältävät palvelumaksun.

TAPAHTUMA ON LOPPUUNMYYTY!