Nerokas rumpali Terkel Nørgaard ja trumpetistitähti Ralph Alessi lauantaina Logomossa!

4.12.2019 Uutiset

Lauantaina 7.12. Logomon Move-salissa nautiskellaan jälleen huippujazzista, kun Flame Jazzin vieraaksi saadaan tulikuuma kansainvälinen kokoonpano. Tanskalaisrumpali Terkel Nørgaard on koonnut ympärilleen vivahteikkaan yhtyeen, jonka kruunaa amerikkalaistrumpetisti Ralph Alessi.

Kööpenhaminalaisrumpali Terkel Nørgaard (s. 1983) on noussut viime aikoina skandinaavisen jazzin kuumimpien nimien joukkoon. Hänen kansainvälistä uraansa on edistänyt etenkin yhteistyö aistikkaan amerikkalaistrumpetisti Ralph Alessin (s. 1963) kanssa. Yhteistyön tuloksena syntyi myös helsinkiläisen We Jazz Recordsin toukokuussa julkaisema albumi, joka kantaa yksinkertaisesti nimeä With Ralph Alessi. Nørgaardin sävellykset ovat nerokkaan minimalistisia ja innovatiivisia luoden jotain täysin uutta, mutta jazzin perinteitä kunnioittaen.

Yhtyeen pianisti Søren Gemmer ja basisti Jeppe Skovbakke eivät jää nimikaksikon varjoon, vaan kuuluvat yhtä lailla Tanskan jazzhuippuihin. Nørgaardin tanskalaistriolla on kyky nostaa Ralph Alessin taidokkuus huippuunsa, ja kokoonpanon vuoropuhelu on luontevaa, tyylikästä ja vaivatonta. Alessin soundin parasta antia on vahva emotionaalisuus. ECM on julkaissut Alessin kolme viimeisintä albumia, joista uusin Imaginary Friends ilmestyi tämän vuoden alussa.

Lauantaina Logomossa kuullaan viiniasiantuntijanakin tunnetun Terkel Nørgaardin tyylikkäitä sävellyksiä, jotka vangitsevat yleisönsä nyansseillaan hauraasta herkkyydestä räjähtävään voimaan.

Konsertti on osa Pohjoismaisen kulttuurirahaston Puls-hanketta. Terkel Nørgaardia kiertueella tukee JazzDanmark.

 

“With Ralph Alessi is an exceptionally fine album that brings joy every time one listens to it.”
– London Jazz News

 

Ralph Alessi – trumpetti
Søren Gemmer – piano
Jeppe Skovbakke – basso
Terkel Nørgaard – rummut

 

Terkel Nørgaard – With Ralph Alessi (DK/US)
La 7.12.2019 klo 19
MOVE, Logomo
Köydenpunojankatu 14, Turku

Konsertti on MOVE-salissa, sisäänkäynti Logomo Kitchenin ovesta.

Ennakkoliput: Lippu.fi
Normaali 20,5 €
Eläkeläiset ja opiskelijat 15,5 €
S-etu 18,5 € (max 2 etua / kortti, ei bonusta)

Hinnat sisältävät palvelumaksun. Alennuksiin oikeuttavat etukortit tarkastetaan ovella.

Lipunmyynti myös Logomo Kitchenissä klo 18 alkaen.

Teatro-baari palvelee klo 15 alkaen ja myös konsertin jälkeen.