Kuudestoista Flame Jazz Cruise on täynnä maailmanmusiikin mausteita!

13.1.2020 Uutiset

Viking Grace täyttyy musiikinystävistä jälleen tammikuussa, kun kuudestoista jazzristeily tuo kuumia rytmejä talven keskelle. World Jazz -teema kuljettaa kuulijansa maailman ympäri riehakkaan afrobeatin ja progressiivisen rockin kautta kaustislaiseen pelimannimaisemaan ja arabimusiikin huumaavasta mausteisuudesta sulavan bossa novan syleilyyn. Risteilyn huipentaa legendaarinen Piirpauke!

FLAME JAZZ CRUISE 16

MA Rouf

Marouf Majidi – tanbour, tar, laulu
Jouni Järvelä –saksofoni, klarinetti, piano
Jukka Haavisto – basso
Mikko Hassinen – rummut, perkussiot

Jazzristeilyn alkajaisiksi nautitaan kulttuurien fuusiosta. MA Rouf on suomalais-kurdilaisen Marouf Majidin tuore yhtye, jonka musiikissa lumoavat kurdilaiset ja arabialaiset tunnelmat yhdistyvät skandinaavisen kuulaaseen jazziin. Perinteisten kielisoitinten mestari Majidi on saanut seurakseen suomijazzin huiput.

Ilkka Arola Sound Tagine

Ilkka Arola – Quartertone-trumpetti ja -flyygelitorvi
Max Zenger – baritonisaksofoni, bassoklarinetti ja huilu
Eeti Nieminen – rummut
Topi Korhonen – oud ja sähkökitara
Esko Grundström – kontrabasso
Juuso Hannukainen – perkussiot ja elektroniikka

Maailmanmusiikin sävyihin erikoistunut trumpetisti Ilkka Arola tuo risteilylle mielenkiintoisen keitoksen jazzia, arabimusiikkia ja folk-ilmaisua. Sound Tagine on tunnettu intensiivisistä keikoistaan täynnä elokuvallisia äänimaisemia, vastustamattomia rytmikudoksia sekä koukuttavaa tarinankerrontaa Lähi-Idän musiikillisin maustein.

KutiMangoes (DK)

Michael Blicher – saksofoni ja huilu
Gustav Rasmussen – pasuuna ja kitara
Aske Drasbæk – saksofoni
Johannes Buhl Andresen – koskettimet
Casper Mikkelsen – rummut
Magnus Jochumsen – perkussiot

Tanssilattian kutsua on mahdoton vastustaa lauantain myöhäisiltana, sillä palkittu tanskalaisyhtye KutiMangoes ei takuulla jätä ketään kylmäksi! Jazzia ja afrobeatia yhdistelevä kokoonpano kulkee legendaarisen Fela Kutin jalanjäljissä. Pohjoisen melankolia sulautuu saumattomasti päiväntasaajan hypnoottisen kuumaan rytmiin, ja elektroniset soundimaailmat täydentävät muhkeaa torvisoundia.

Nossa Bossa Strings Attached

Josefiina Vannesluoma – laulu, huilu
Arto Ikävalko – piano
Janne Tuovinen – kontrabasso
Erik Fräki – rummut

Aino Rautakorpi – viulu
Helena Dumell – alttoviulu
Antti Kolehmainen – sello

Sunnuntaihin herätään hellästi bossa novan tunnelmissa. Nossa Bossan musiikki on sensuelli cocktail trooppisia brasilialaisrytmejä, kuulaita melodioita ja vangitsevia jazzharmonioita. Lyriikat soljuvat laulaja-huilisti-säveltäjä Josefiina Vannesluoman tulkitsemina portugalin, suomen ja ruotsin kielillä. Risteilykansalle tarjotaan erityistä herkkua, kun yhtyettä kuullaan pitkästä aikaa jousilla laajennettuna.

Panu Savolainen & JPP: Charlie Parker 100

Panu Savolainen – vibrafoni
Arto Järvelä – viulu
Mauno Järvelä – viulu
Matti Mäkelä – viulu
Tommi Pyykönen – viulu
Timo Alakotila – harmooni
Timo Myllykangas – basso

Jazzhistorian tärkeimpiin nimiin lukeutuvan Charlie Parkerin syntymästä tulee vuonna 2020 kuluneeksi 100 vuotta. Svengistä ei ole pulaa, kun vibrafonisti Panu Savolainen sekä maamme legendaarisin kansanmusiikkiyhtye JPP (ent. Järvelän Pikkupelimannit) tarttuvat juhlavuoteen yhdistämällä Parkerin bebop-melodiat sekä kaustislaisen viulunsoittoperinteen – jotka eivät yllättäen niin kaukana toisistaan olekaan!

Piirpauke

Sakari Kukko – puhaltimet, piano, koskettimet, laulu
Petri Kautto – kitara
Ismaila Sané – lyömäsoittimet, laulu
Eerik Siikasaari – basso
Rami Eskelinen – rummut

Risteilyn päättää legendaarinen maailmanmusiikkiyhtye Piirpauke erikoispitkällä konsertillaan. Musiikillinen rikkaus on pitänyt maailmanlaajuisesti tunnetun bändin pinnalla jo 45 vuotta! Saksofonisti ja multi-instrumentalisti Sakari Kukon luotsaamalla kokoonpanolla on kyky sovittaa musiikkia värikkäiksi ja runsaiksi äänimaisemiksi sekä käyttää poikkeuksellisella tavalla elementtejä folkista, jazzista ja progressiivisesta rockista.

 

OHJELMA – Kaikki aikataulut Suomen ajassa

Lauantai 25.1.

Klo 21.30 Flame Jazz Talk Show (Retro)
Klo 22.00 MA Rouf (Retro)
Klo 23.15 Flame Jazz Jam Session (Retro)
Klo 23.00 Ilkka Arola Sound Tagine (Vogue)
Klo 00.15 KutiMangoes (DK) (Vogue)

Sunnuntai 26.1.

Klo 13.00 Nossa Bossa Strings Attached (Retro)
Klo 14.15 Flame Jazz Jam Session (Retro)
Klo 14.30 Flame Jazz Talk Show (Vogue)
Klo 15.30 Panu Savolainen & JPP: Charlie Parker 100 (Vogue)
Klo 17.00 Piirpauke (Vogue)

LÄHTÖ Turun satamasta lauantaina 25.1. klo 20.55.
PALUU sunnuntaina 26.1. klo 19.50.
LIPUT VIKING LINE

Normaali risteilylippu oikeuttaa sisäänpääsyyn kaikkiin risteilyn konsertteihin.

Junat Helsingistä klo 17.37 ja Tampereelta klo 18.10 kulkevat suoraan Turun satamaan. Lisätiedot: vr.fi