Kuva: Teemu Mattsson

Riitta Paakki Quartetin uutta levyä juhlitaan lauantaina Logomossa!

17.11.2020 Uutiset

Pianisti Riitta Paakki tarjoilee uusimmalla ”Piste”-levyllään sekoituksen jazzperinteeseen pohjautuvaa vaivatonta svengiä ja pohjoisen syvällisiä sävyjä. Levynjulkaisua juhlistetaan lauantaina 21.11. Logomon Move-salissa ja Facebook Livessä.

Riitta Paakki Quartet on kotimaisen jazzin huipuista koostuva nelikko, jonka toinen pitkäsoitto ilmestyi viime viikolla turkulaisen Flame Jazz Recordsin julkaisemana. Kesäkuussa äänitetylle, Piste-nimeä kantavalle albumille on tallentunut pianisti Riitta Paakin pääasiassa viime talvena Pariisissa säveltämiä teoksia, jotka huokuvat kypsää näkemystä ja valoisaa asennetta.

Verevää dynamiikkaa nelikon soundiin tuo saksofonisti Manuel Dunkel, ja levyllä kompin täydentävät tyylikäs basistimestari Antti Lötjönen sekä rumpali Joonas Riippa, jonka herkkyys ja improvisaatiokyky pääsevät kvartetissa oikeuksiinsa. Yhtye julkaisi ensimmäisen albuminsa Live at Koko Jazz Club elokuussa 2018, ja levy on saanut hyviä arvioita ja kansainvälistä huomiota aina Japania myöten. Turun keikalla Antti Lötjöstä tuuraa kansainvälistä uraa luova basistitähti Kaisa Mäensivu, joka on vieraillut bändin riveissä useasti aiemminkin.

– Bändi on tosi hyvä. Minulla on kanssani juuri oikeat muusikot soittamassa sävellyksiäni. Jokainen heistä antaa merkittävän persoonallisen panoksensa musiikkiin, Riitta Paakki kertoo.

Paakin uusissa sävellyksissä voi kuulla pohjoisen syvällistä herkkyyttä, joka sulautuu saumattomasti jazzin alkulähteiltä kumpuavaan vastustamattomaan svengiin. Melankolia ja hyväntuulisuus vuorottelevat levyllä kiehtovassa tasapainossa. Kvartetin yhteissoitossa hehkuu musiikin ilo, joka välittyy myös kuulijoiden sydämiin.

– En kovin mielelläni kerro kappaleiden synnystä tai taustasta liikaa. Haluan, että jokainen saa kuulla ne omalla tavallaan ja luoda omat mielikuvansa. Toisaalta sävellysteni taustalla ei olekaan mitään sen kummempaa tarinaa. Ne ovat puhtaasti musiikkia, Paakki toteaa.

Riitta Paakki (s.1971) on alansa ansioituneimpiin lukeutuva muusikko. Syksyllä 2019 hänelle myönnettiin kotimaisen jazzalan arvostetuin tunnustus, Suomen Jazzliiton Yrjö-palkinto. Riitta Paakki väitteli vuonna 2016 jazzmusiikin tohtoriksi ensimmäisenä pianistina Sibelius-Akatemiassa. Tutkimuskohteenaan Paakilla olivat Herbie Hancockin pianosoolot Wayne Shorterin vuoden 1964 Speak No Evil -levyllä.

Riitta Paakki on julkaissut omalla nimellään neljä trio-levyä. Paakin tämän hetken tärkeimpiin projekteihin kuuluu oman kvartetin lisäksi myös uusi trio basisti Kaisa Mäensivun ja rumpali Joe Perin kanssa. Musiikin tekemisen lisäksi Paakki opettaa jazzpianoa Sibelius-Akatemiassa.

 

”Suoraviivaisuuden ja hienovaraisuuden vaikuttava yhdistelmä.” – Jukka Piiroinen, Suomijazz.com

”Hard bop, soft touch.” – Wif Stenger, Finnish Music Quarterly

 

Riitta Paakki – piano, sävellykset
Manuel Dunkel – saksofoni
Kaisa Mäensivu – basso
Joonas Riippa – rummut

Riitta Paakki Quartet
La 21.11.2020 klo 19
MOVE, Logomo
Köydenpunojankatu 14, Turku

Konsertti on MOVE-salissa, sisäänkäynti Logomo Kitchenin ovesta klo 18 alkaen.

Ennakkoliput: Lippu.fi
Peruslippu 20,5 €
Eläkeläiset 18,5 €
S-etu 18 € (max 2 etulippua / asiakas, ei bonusta)
Opiskelijat ja lapset (7-17 v.) 15,5 €

Hinnat sisältävät palvelumaksun.

Lipunmyynti konserttipäivänä myös Logomo Kitchenissä klo 18 alkaen, mikäli tapahtuma ei ole ennakkoon loppuunmyyty. Suosithan lähimaksua kortilla.

Facebook Live Stream -kannatusliput: Tiketti
Live Stream -kannatuslippu 9,90 €
Live Stream -superkannatuslippu 19,90 €

Konsertti striimataan livenä Jazz City Turun ja Flame Jazzin Facebook-sivuilla: facebook.com/flamejazz/live. Turun jazztapahtumatoimintaa voi tukea ostamalla striimauskonserttiin vapaaehtoisen kannatuslipun Tiketistä. Keikka on katsottavissa Facebookissa 28.11. asti, katsojilla ei tarvitse olla omaa Facebook-tiliä.

Konserttiin on myynnissä normaalia pienempi määrä lippuja, jotta tilassa säilyvät turvavälit. Varsinais-Suomessa suositellaan kasvomaskin käyttöä julkisissa sisätiloissa ja yleisötapahtumissa. Tapahtumassa tulee noudattaa myös hyvää käsi- ja yskimishygieniaa. Konserttiin saapuminen on kielletty, mikäli sinulla on flunssan oireita, olet koronaviruksen altistusketjussa tai olet vieraillut viimeisen kahden viikon aikana maassa, josta saapuessa suositellaan karanteenia.