Kuva: Maarit Kytöharju

Kevätkausi käynnistyy verkossa Iro Haarla Quartetin sävelin!

19.1.2021 Uutiset

Turun jazzvuosi käynnistyy poikkeusoloissa verkkokonserttien sarjalla. Vuoden ensimmäistä Flame Jazz -iltaa vietetään Facebook Livessä perjantaina 22.1. palkitun pianisti-säveltäjä Iro Haarlan johdolla.

Iro Haarla Quartetin musiikissa käyvät vuoropuhelua valo ja pimeys, tyyni ja myrsky, ilo ja suru. Abstraktien ja dissonoivienkin sävelkulkujen kautta musiikin päämääränä on aina kauneus, koskettavuus ja rauhan tunne. Perjantain konsertissa kuullaan Iro Haarlan sävellyksiä, mutta kvartetin jokaisen soittajan omaleimainen soittotyyli sekä vahva tulkinta ovat yhtä vahvasti läsnä, kun Haarlan kanssa lavan jakavat puhaltajalegenda Juhani Aaltonen, basisti Ulf Krokfors sekä rumpali Markku Ounaskari. Tunnistettavassa yhtyesoundissa kuuluu muusikoiden pitkä yhteistyö.

Iro Haarla (s. 1956) on arvostettu jazzpianisti, -harpisti, -kosketinsoittaja, säveltäjä ja yhtyeenjohtaja. Hänellä oli tärkeä rooli puolisonsa, rumpalilegenda Edward Vesalan musiikissa, erityisesti Sound & Fury -yhtyeessä 1970-luvun loppupuolelta Vesalan kuolemaan vuonna 1999 saakka. Haarlan piano ja harppu olivat olennainen osa Sound & Furyn sointia, ja lisäksi hänen tekemänsä sovitustyö oli yhtyeen toiminnan kannalta elintärkeää. Haarlan myöhempi tuotanto paljastaa hyvin, miten tärkeä hänen panoksensa Sound & Furyssa on ollut.

Iro Haarlalle myönnettiin Suomen Jazzliiton Yrjö-palkinto vuonna 2006, Jazz-Emma-palkinnot vuosina 2005 ja 2011 sekä Pori Jazzin vuoden taiteilijana Ted Curson-palkinto vuonna 2018. Viimeisimmän kunniamaininnan Haarla sai äskettäin, kun Suomen Musiikkiarkiston hallitus valitsi hänet Suomen Jazzlegendaksi numero 35.

 

Turussa toistaiseksi 10.2. asti voimassa olevan 10 henkilön kokoontumisrajoituksen vuoksi alkuvuoden konsertteihin ei oteta lainkaan saliyleisöä!

Iro Haarla – piano, sävellykset
Juhani Aaltonen – tenorisaksofoni, huilu
Ulf Krokfors – kontrabasso
Markku Ounaskari – rummut

Flame Jazz Stream: Iro Haarla Quartet
Pe 22.1.2021 klo 19
Facebook Live

Kannatusliput: Tiketti
Live Stream -kannatuslippu 9,90 €
Live Stream -superkannatuslippu 19,90 €

Konsertti striimataan livenä Flame Jazzin ja Jazz City Turun Facebook-sivuilla: facebook.com/jazzcityturku/live. Turun jazztapahtumatoimintaa voi tukea ostamalla striimauskonserttiin vapaaehtoisen kannatuslipun Tiketistä: tiketti.fi/jazzcityturkustream Keikka on katsottavissa Facebookissa 29.1. asti, katsojilla ei tarvitse olla omaa Facebook-tiliä.

TULOSSA:
Pe 29.1. klo 19, Flame Jazz Stream: Rautio/Uotila/Remmel
Pe 5.2. klo 19, Flame Jazz Stream: Peela

Kannatusliput: tiketti.fi/jazzcityturkustream