Flame Jazz Cruise palaa jälleen Itämeren aalloille!

12.9.2021 Uutiset

Kahdeksannentoista kerran järjestettävä jazzristeily tuo Viking Gracelle jälleen odotetun minifestivaalin kuudella liekehtivällä esityksellä. Matkan aikana kuullaan tarttuvaa tarinankerrontaa, vapaasti virtaavia tulkintoja, riemukasta rytmi-iloittelua ja taatusti taidokkaita sooloja!

FLAME JAZZ CRUISE 18
Viking Grace
Lähtö Turun satamasta lauantaina 18.9. klo 20.55.
Paluu sunnuntaina 19.9. klo 19.50.

Kaisa Mäensivu Trio feat. Joonatan Rautio

Kaisa Mäensivu – basso ja laulu
Mikko Antila – vibrafoni
Joonatan Rautio – saksofoni
Joe Peri – rummut

Kansainvälisesti maineikkaan basisti Kaisa Mäensivun triossa kuullaan laulun ja vibrafonin harvinaista yhdistelmää, sekä kolmen huippumuusikon aikaansaamaa huumaavaa groovea. Jazzristeilyllä tähtikolmikon kanssa lavalle nousee liekehtivä tenorisaksofonisti Joonatan Rautio. Yhtyeen ohjelmisto koostuu trion omista sävellyksistä sekä nerokkaasti sovitetuista jazzlauluklassikoista, joita Mäensivu tulkitsee suomenkielisinä persoonallisina käännöksinä.

Anna Inginmaa

Anna Inginmaa – laulu
Arto Ikävalko – piano
Mikko Karjalainen – trumpetti
Joonas Tuuri – kontrabasso
Ville Luukkonen – rummut

Anna Inginmaa on jazzlaulaja, joka nousi yleisön tietoisuuteen kriitikoiden ylistämältä Röyhkä/Inginmaa/Hypnomen-albumilta. Inginmaa tekee suomenkielistä vokaalijazzia, jossa yhdistyvät herkkyys, bändin vahva synergia, sekä raaka ja sielukas tulkinta. Lauantai-illan konsertissa kuullaan myös tuoreita sävellyksiä Inginmaan tulevalta albumilta.

Maja Mannila Band

Maja Mannila – laulu ja kosketinsoittimet
Kalevi Louhivuori– trumpetti
Adele Sauros – saksofoni
Mikko Antila – syntetisaattorit
Johannes Granroth – basso
Severi Sorjonen – rummut

Nouseva tähti Maja Mannila on vaikuttava, kansainväliseen uraan tähtäävä jazz/soul-laulaja, pianisti ja säveltäjä, joka hurmaa lauantai-illan risteilykansan sielukkaan yhtyeensä kanssa. Ohjelmistossa kuullaan Mannilan omia englanninkielisiä kappaleita, joissa kohtaavat r’n’b, soul, jazz ja gospel. Muusikkoperheen kasvatilla on varma ote musisointiin, mutta tärkeimpänä musiikin luomisessa ja soittamisessa Mannila painottaa vapautta ja hauskanpitoa, mikä kuuluu valloittavana hyväntuulisuutena nuorista huipuista koostuvan yhtyeen yhteissoinnissa.

Ingibjörg Turchi Band (IS)

Ingibjörg Elsa Turchi – sähköbasso
Hróðmar Sigurðsson – kitara
Tumi Árnason – tenorisaksofoni
Magnús Trygvason Eliassen – rummut

Sunnuntai aloitetaan raikkain islantilaissävelin basisti Ingibjörg Turchin johdolla. Hypnoottista ja vapaasti virtaavaa musiikkia soittava yhtye valikoitui edustamaan Islantia viime talven Nordic Jazz Comets -katselmuksessa, joka esittelee kansainvälistä uraa tavoittelevia pohjoismaisia yhtyeitä sekä rakentaa yhteistyötä ympäristöystävällisemmän kiertuekulttuurin puolesta. Minimalistinen ja lämminsoundinen kvintetti sopii täydellisesti sunnuntai-iltapäivän tunnelmaan!

Superposition

Adele Sauros – saksofoni
Pauli Lyytinen – saksofoni
Mikael Saastamoinen – basso
Olavi Louhivuori – rummut

Kvanttifysiikan ihmeellisistä löydöksistä nimensä saanut Superposition on säveltäjä-rumpali Olavi Louhivuoren kokoama kvartetti, joka nappasi Emma-palkinnon vuoden 2020 parhaan jazzalbumin sarjassa! Yhtyeen musiikki ammentaa free jazzin ja improvisaation perinteestä, ja soittajia yhdistää musiikillinen seikkailunhalu sekä pyrkimys etsiä ennakkoluulottomasti uutta. Saksofonistit Adele Sauros ja Linda Fredriksson ovat yleisölle tuttuja monista suomijazzin eturivin yhtyeistä, ja kvartetin täydentää musiikkityylilliset raja-aidat ylittävä basisti Mikael Saastamoinen. Jazzristeilyllä Linda Fredrikssonia tuuraa upea Pauli Lyytinen.

Ellen Andersson (SE)

Ellen Andersson – laulu
Joel Lyssarides – piano
Anton Forsberg – kitara
Niklas Fernqvist – kontrabasso
Johan Löfcrantz Ramsay – rummut

Ruotsalaisyleisön lemmikki Ellen Andersson valloittaa ristelykansan sydämet sunnuntain paluumatkan päätteeksi Voguessa. Ellen Anderssonin odotettu ja ylistetty kakkosalbumi You Should Have Told Me nimettiin ilmestyttyään välittömästi ehdolle Ruotsin parhaaksi jazzlevyksi. Anderssonin sielukas ääni resonoi herkullisesti matalissa sävelissä ja soi kuulaasti myös ylärekisterissä. Jazzstandardeja ja uusia sävellyksiä yhdistävä kokoonpano tarjoilee sopivasti draamaa sekä leikittelyä.

OHJELMA – Kaikki aikataulut Suomen ajassa

Lauantai 18.9.

Klo 21.30 Flame Jazz Talk Show (Retro)
Klo 22.00 Kaisa Mäensivu Trio feat. Joonatan Rautio (Retro)
Klo 23.15 Flame Jazz Jam Session (Retro)
Klo 23.00 Anna Inginmaa (Vogue)
Klo 00.15 Maja Mannila Band (Vogue)

Sunnuntai 19.9.

Klo 13.00 Ingibjörg Turchi Band (IS) (Retro)
Klo 14.15 Flame Jazz Jam Session (Retro)
Klo 14.30 Flame Jazz Talk Show (Vogue)
Klo 15.30 Superposition (Vogue)
Klo 17.00 Ellen Andersson (SE) (Vogue)

LÄHTÖ Turun satamasta lauantaina 18.9. klo 20.55.
PALUU sunnuntaina 19.9. klo 19.50.
LIPUT Viking Line

Normaali risteilylippu oikeuttaa sisäänpääsyyn kaikkiin risteilyn konsertteihin.

Junat Helsingistä klo 17.36 ja Tampereelta klo 18.10 kulkevat suoraan Turun satamaan. Lisätiedot: vr.fi

Terveysturvallisuus Flame Jazz Cruisella

Turvallisuuteen liittyviin toimenpiteisiin on panostettu terminaaleissa ja laivoilla. Viking Line haluaa taata asiakkaille ja henkilökunnalle turvallisen matkustus- ja työympäristön.

  • Laivojen matkustajamääriä on rajoitettu
  • Henkilökunta käyttää kasvomaskia kaikissa asiakaskontakteissa laivalla ja suosittelemme toistaiseksi matkustajia käyttämään kasvomaskia aluksen ja terminaalin yleisissä tiloissa tilanteissa, joissa lähikontaktien välttäminen on vaikeaa.
  • Siivousrutiineja on tehostettu
  • Terminaalitiloissa ja laivoilla on käsidesiannostelijoita
  • Henkilömääriä rajoitetaan myymälöissä ja ravintoloissa
  • Turvaväleistä muistutetaan kuulutuksilla, kylteillä ja tarramerkinnöillä
  • Kassoille on asennettu pleksisuojat
  • Ravintoloissa noudatetaan uusia turvallisia toimintatapoja

Lue pandemian aikaisista matkustusohjeista lisää Viking Linen verkkosivuilta.