Kuva: Janne Räikkönen

Elifantreen runsaudensarvi täyttää Café Tiljanin perjantain Flame Jazz -illassa!

2.12.2021 Uutiset

Anni Elif Egecioglun, Pauli Lyytisen ja Olavi Louhivuoren muodostama kunnianhimoinen Elifantree esiintyy perjantain myöhäisillassa Åbo Svenska Teaterin tunnelmallisessa Café Tiljanissa. Kolmikko johdattelee kuulijat mystiseen taidemusiikin, konemusiikin ja jazzin maailmaan. Konserttiin voi osallistua myös etänä Keikalla.fi-palvelussa.

Elektroakustisesti omintakeista rytmimusiikkia luova Elifantree on laulun, saksofonin ja rumpujen päälle rakentuva trio, joka laajentaa äänimaailmaansa värikkäällä kirjolla soittimia. Yhtyeen tavaramerkkejä ovat elastiset groovet, virtuoosiset improvisaatiot sekä hurja live-energia. Vuonna 2007 perustetun yhtyeen musiikkia on verrattu Pablo Picasson ja David Lynchin töihin, runsaudensarveen, mystiseen satumetsään ja ties mihin – mutta ennen kaikkea kyse on kolmen taiteilijan näkemyksestä siitä mitä musiikki voi olla.

Elifantree on keikkaillut ahkerasti viidentoista vuoden ajan ympäri maailmaa ja julkaissut kuusi kriitikoiden ylistämää albumia, Love & Trees (2010), Time Out (2012), Movers and Shakers (2015), Anemone (2018), Blood Moon (2019) ja Hachi (2021) Eclipse Music -levymerkille. Alkuvuodesta ilmestyneellä Hachi-tuplalevyllä mukana on kahdeksan huippurumpalia kahdeksasta eri maasta. Kunnianhimoinen projekti vei Annin, Paulin ja äänittäjä Joonas Saikkosen kuhunkin kohteeseen etsimään innoitusta paikallisesta miljööstä ja kulttuurista.

Jazzin, konepopin ja taidemusiikin välillä operoiva Elifantree on löytänyt musiikissaan värikylläisen otteen eikä tyydy helppoihin ratkaisuihin. Yhtyeen ilmaisussa herkät akustiset elementit yhdistyvät abstraktiin äänimassaan ja elektronisiin pulputuksiin. Kokonaisuudesta muodostuu soljuva mutta yllätyksellinen äänimatka maailman ympäri.

”Elifantree! What a glorious, mad, brilliant display! If jazz went mad and invented a new kind of cake, this would be it. I smiled all the way through!” – The Sound and The Fury

”Ryhmän kolme suurta persoonallisuutta saavat kaikki luovia vapaasti, mutta erityislahjakkuudet sulautuvat myös upeasti yhteen. Parasta on, että yhtye tuntuu edelleen olevan jatkuvassa muutoksen ja kehittymisen tilassa.”  – Keskisuomalainen, Pentti Ronkanen

 

Elifantree
Pe 3.12.2021 klo 22
Café Tiljan, Åbo Svenska Teater ja Keikalla.fi
Eerikinkatu 13, Turku

Anni Elif – laulu, syntetisaattorit
Pauli Lyytinen – tenorisaksofoni, elektroninen puupuhallin, rumpukone
Olavi Louhivuori – rummut

Ennakkoliput Café Tiljanin livekeikalle: Lippu.fi ja ÅST:n lippukassa Hansakorttelissa
Peruslippu 20,5 €
Eläkeläiset 18,5 €
S-etu 18 € (max 2 etulippua / asiakas)
Opiskelijat (ja alaikäiset huoltajan seurassa) 15,5 €

Sisäänpääsy vain koronapassilla! Koronapassivaatimus koskee kaikkia yli 16-vuotiaita. Varaudu myös todistamaan henkilöllisyytesi. Turussa suositellaan kasvomaskin käyttöä julkisissa sisätiloissa ja yleisötapahtumissa.

Lipunmyynti myös konserttipäivänä Café Tiljanin ovella klo 21 alkaen, mikäli konsertti ei ole ennakkoon loppuunmyyty.

Sisäänkäynti Café Tiljaniin Eerikinkadun ovesta, portaat 2. kerrokseen. Esteetön sisäänpääsy pyynnöstä, ilmoita tulostasi etukäteen ÅST:n lippukassalle, puh. 02 277 7377.

Huomioithan, että konsertti kuvataan ja tallennetaan! Mikäli seuruettasi ei saa kuvata, ota yhteyttä sähköpostitse info@jazzcityturku.fi.

Konsertti striimataan Logomosta livenä Keikalla.fi-palvelussa, ja tapahtuman tallenne on katsottavissa 7 päivän ajan.

Stream-liput: Lippu.fi
Peruslippu 9,90 €
Kannatuslippu / perhelippu 19,90 €

Stream-liput myynnissä ainoastaan Lippu.fi-verkkokaupassa, ei myyntipisteillä. Lippukoodi löytyy Lippu.fi:n lähettämästä tilausvahvistuksesta, ei itse lipusta.

Näin aktivoit koodin:
1) Mene osoitteeseen live.keikalla.fi/koodi
2) Rekisteröidy Keikalla.fi-palveluun
3) Sivusto pyytää koodia kun kirjaudut

Muista testata videota etukäteen sillä laitteella, jolla aiot seurata myös keikkaa!

Lisätiedot ja testivideo: www.keikalla.fi/ukk