Kuva: Roosa Karhu

Flame Jazz Summer Live tuo kesäkonsertit Kirkkopuiston Terassille

4.5.2022 Uutiset

Flame Jazzin kesäkonserttisarja käynnistyy 18.5. Tuomiokirkkopuiston Terassilla. Ohjelma koostuu kotimaisen jazzkentän ajankohtaisista nimistä ja taidokkaista kokoonpanoista. Maksuttomista keikoista nautitaan kesäkauden ajan aina keskiviikkoisin viihtyisässä puistotunnelmassa Turun Tuomiokirkonpuistossa.

Keskiviikkojazzit raikaavat kolmatta kesää Tuomiokirkonpuistossa – nyt uudella Flame Jazz Summer Live -nimellä. Kesän tähtinä loistavat pääosin kotimaiset huippumuusikot, kuten Mirja Mäkelä, Antti Sarpila, Tero Lindberg ja Varre Vartiainen. Upeassa miljöössä kuullaan kesäkeskiviikkoina perinteikkään jazzin lisäksi pohjoismaista nykyjazzia, joissa yhdistyvät herkät harmoniat sekä improvisaation luomat yllättävät hetket.

Kesäsarja alkaa 18.5. OK:KO-yhtyeellä, joka koostuu neljästä nuoren polven jazzmuusikosta, ja sarja päättyy elokuun puolivälissä konkarimuusikko Varre Vartiaisen kitarasooloihin. Kaikki Kirkkopuiston Terassin konsertit ovat ikärajattomia ja pääsymaksuttomia.

Ukraina näkyy ja kuuluu myös Flame Jazz Summer Livessä, kun ukrainalaisen jazzlaulaja Mari Zhiginasin pehmeä laulu raikaa puistolavalla 13. heinäkuuta turkulaisten muusikoiden säestämänä. Zhiginas ja konsertissa esiintyvä pasunisti Oleksandr Charkin ovat mukana Koneen Säätiön tukemassa Ukraine Solidarity Residencies -ohjelmassa, jossa Ukrainasta sotaa paenneille taiteilijoille pyritään antamaan mahdollisuus harjoittaa taiteenalaansa Suomessa. Konsertin yhteydessä järjestetään hyväntekeväisyyskeräys sodan uhreille.

Toista kertaa järjestettävä kesäfestivaali Turku Sea Jazz starttaa käyntiin Kirkkopuiston Terassilla keskiviikkona 27.7. yhteistyössä John Nurmisen Säätiön kanssa. Lavalle nousee jazzlegenda Junnu Aaltosen tähdittämä pohjoismainen kvartetti The Father, The Sons & The Junnu. Luvassa on sukupolvien rajat ylittävää villiä ja vapaata ilmaisua pohjoismaisen jazzin huipulta. Konsertin tauolla järjestetään itämerellinen keskustelutilaisuus, jossa ajankohtaiset ympäristötutkimuksen, kalastuksen ja ympäristöpolitiikan asiantuntijavieraat keskustelevat kaloista, kalastamisesta ja Itämeri-ystävällisestä ruuasta John Nurmisen Säätiön johdolla.

”Keskiviikkojen jazzit ovat kahden kesän aikana vakiinnuttaneet paikkansa Kirkkopuiston Terassin ohjelmassa ja keränneet monipuolisesti kiitosta isolta joukolta kaupunkilaisia. Pitkän ja kylmän talven jälkeen mikä voisi olla parempaa kuin kesä, musiikki ja iloiset ihmiset historiallisen puiston lumoissa!” iloitsee Kirkkopuiston Terassin tuottaja Samuli Pasanen.

Flame Jazz Summer Liven artisteista ja jazzyleisöstä huolehtii Jazz City Turku ry:n tuotantoharjoittelija Emma Uusi-Kokko, joka odottaa alkavaa kesäkautta jo innolla: “Minusta on ihanaa olla mukana tekemässä jazzista saavutettavampaa kaikille turkulaisille ja turkulaismielisille. Jazz on niin coolia, että se viilentää kuulijan kuin kuulijan kuumallakin kesähelteellä!”

Jazz City Turku toivottaa kaikki turkulaiset ja lomailijat nauttimaan huippumusiikista, lempeistä kesäilloista ja vehreästä puistomiljööstä Aurajoen rannalle!

Flame Jazz Summer Live – OHJELMA 2022

18.5. OK:KO
25.5. The Lindberg’s Thing
1.6. Mirja Mäkelä Trio
8.6. Uxila Exile
15.6. Sarpila Pyysalo Bounce
22.6. Ilpo Murtojärvi Quartet
29.6. Alder Ego
6.7. Joonas Tuuri Quartet
13.7. Sounds from Ukraine: Mari Zhiginas & Oleksandr Charkin
20.7. Signe
27.7. Turku Sea Jazz Warm Up: The Father, The Sons & The Junnu + Kalat keskiössä – John Nurmisen Säätiön itämerellinen keskustelu
3.8. Perillä
10.8. Varre Vartiainen Almost Standards

Tapahtumalla on säävaraus. Koska Flame Jazz Summer Live -konsertit järjestetään ulkotilassa, sateisella säällä illan keikka voidaan siirtää toiseen ajankohtaan. Muutoksista ilmoitetaan Kirkkopuiston Terassin ja Flame Jazzin sosiaalisen median kanavissa ja verkkosivuilla.