Kuva: Aleks Talve

Ilkka Arola Sound Tagine perjantaina levynjulkaisukeikalla Logomossa!

10.5.2022 Uutiset

Turkulaistrumpetisti Ilkka Arolan luotsaama Sound Tagine juhlistaa uuden levynsä julkaisua perjantaina 13.5. Logomossa. Yhtyeen hyväntuulinen seikkailumusiikki virittää kuulijan mielen sekä kehon tanssituulelle.

Trumpetisti Ilkka Arolan kutkuttavan sävyrikkaat sävellykset vievät paikkoihin, joissa haikeus ja elämän riemu sulautuvat yhteen. Tuore levy Blue & Golden väkevöittää Ilkka Arola Sound Taginen musiikillista keitosta, kun Lähi-Idän sähköiset tanssilattia- ja psykedeliavaikutteet uivat tuttujen akustisten soitinvärien rinnalle. Viiden muusikon ryhmäksi tiivistynyt kokoonpano luottaa edelleen Lähi-Idän soundien sekä jazz- ja folk-ilmaisun liittoon, mutta hakee rohkeasti inspiraatiota myös entistä kauempaa. Musiikillisesti moniruokainen Arola ei epäröi sovittaa yhteen maailman tai musiikkigenreviidakon vastakkaisilta puolilta poimittuja mausteita, jos yhdistelmä toimii.

– Tätä levyä tehdessäni vastasin joka kerta myöntävästi kysymykseen ”Voiko näin tehdä?” – voi ja pitää tehdä, ajattelin. Onnistuin irtautumaan liiallisesta itsesensuurista, ja lopputuloksena syntyi varsin utelias ja ilmaisurikas levy, Arola kuvailee.

Uuden albumin monet kappaleet saivat alkunsa Arolan etsiessä uusia tapoja soittaa trumpettia. Toisaalta Arola irtautuu levyllä trumpettikeskeisyydestä välillä kokonaan tarttuessaan turkkilaiseen saz-luuttuun. Kun raajat eivät enää riitä soittimien soittoon, albumilla kuullaan myös Arolan laulua ensi kertaa bändin historiassa. Bändiliideri Arolan lisäksi Ilkka Arola Sound Taginessa soittaa bassoa ja syntikoita multi-instrumentalisti Esko Grundström, kitaraa Topi Korhonen, lyömäsoittimia Juuso Hannukainen ja rumpuja Okko Saastamoinen.

Levyn nimi, Blue & Golden, löytyi trumpetistin toisen suuren intohimon, valokuvauksen parista. Golden hour ja blue hour ovat termejä, joita käytetään tunnelmallisista valaistusolosuhteista juuri ennen ja jälkeen auringonlaskun. Yhdistelmä intiimiä viileyttä ja lämmintä bailausta on tallentunut myös Aleks Talven kuvaamalle, kesäiseen Yyteriin vievälle, levyn nimikkokappaleen musiikkivideolle, jonka voit katsoa alta ja virittäytyä samalla perjantain keikkatunnelmaan.

“Arolan hyppysissä tasapaino tutun ja vieraan välillä oli kuitenkin juuri kohdallaan. — Tältä kuulostaa, kun lyyrisyys kohtaa säkenöivän svengin.” – Turun Sanomat

Ilkka Arola Sound Tagine
Pe 13.5.2022 klo 19
Move-sali, Logomo
Junakatu 9, Turku

Ilkka Arola – Quartertone-trumpetti, saz, laulu
Topi Korhonen – oud, sähkökitara
Esko Grundström – basso, syntetisaattorit
Juuso Hannukainen – perkussiot
Okko Saastamoinen – rummut

Ennakkoliput: Lippu.fi 
Peruslippu 22,5 €
Eläkeläiset 20,5 €
S-etulippu 20 €
Opiskelijat ja lapset (7-17 v.) 15,5 €

Hinnat sisältävät palvelumaksun.

Lipunmyynti myös konserttipäivänä Logomo Kitchenissä klo 18 alkaen, mikäli konsertti ei ole ennakkoon loppuunmyyty. Konsertti järjestetään Move-salissa, sisäänkäynti Logomo Kitchenin ovesta klo 18 alkaen.