Kuva: Ville Paul Paasimaa

Huippukitaristi Teemu Viinikaisen soolokonsertti ja elokuvailta perjantaina Logomossa!

17.5.2022 Uutiset

Flame Jazzin kevään klubikonserttien sarja päättyy perjantaina 20.5. Logomon elokuvasalissa kitaristi Teemu Viinikaisen sooloesityksellä. Illan aluksi nähdään kitaranrakennuksesta ja täydellisen soundin etsimisestä kertova dokumenttielokuva Hiljaisuus… ja äänen synty.

Teemu Viinikainen on yksi lahjakkaimmista jazzkitaristeistamme, joka tunnetaan erityisesti vuosikymmenten harjoittelun tuloksena syntyneestä ja huippuun asti kehittyneestä soundistaan. Hänen taitonsa on noteerattu ympäri maailmaa, ja jazzkitarismin edelläkävijät, kuten Wayne KrantzPat Metheny tai John Scofield puhuvat Viinikaisesta työnsä jatkajana.

Viinikainen on vahvan tunnelman taituri, jonka soitto perustuu niukkuuteen. Soittaessaan hänen ympärillään leijuu zeniläinen keskittyneisyys, joka on kaikesta esiintymisestä riippumaton. Tekniikkaa mestarilliselta soittajalta ei puutu, mutta Viinikainen tuntuu ottaneen päämääräkseen metsästää täydellistä ääntä.

Illan aluksi esitetään dokumenttielokuva Hiljaisuus… ja äänen synty, jossa seurataan Viinikaiselle viimeistä piirtoa myöden hänen toiveidensa mukaan rakennetun kitaran valmistumista aina sen luovutushetkeen saakka. 60-minuuttisessa dokumentissa kuullaan myös Viinikaisen, soitinrakentajamestari Ari-Pekka Paasosen ja näyttelijä Hannu-Pekka Björkmanin välisiä keskusteluita äänen synnyn mysteeristä ja siitä, miten nämä kolme oman alansa huippua sitä lähestyvät. Elokuvan on käsikirjoittanut ja ohjannut Tommi E. Virtanen, jonka edellinen elokuva, Tuhansien Raitojen Miehet, käsitteli suomalaisia studiomuusikkolegendoja.

Teemu Viinikainen: Hiljaisuus… ja äänen synty
Pe 20.5.2022 klo 19
Kino-sali, Logomo
Junakatu 9, Turku

Teemu Viinikainen – kitara

Ennakkoliput: Lippu.fi 
Peruslippu 22,5 €
Eläkeläiset 20,5 €
Opiskelijat ja lapset (7-17 v.) 15,5 €

Hinnat sisältävät palvelumaksun.

Lipunmyynti myös konserttipäivänä Logomo Kitchenissä klo 18 alkaen, mikäli tapahtuma ei ole ennakkoon loppuunmyyty. Konsertti ja elokuvaesitys järjestetään Kino-salissa, sisäänkäynti Logomo Kitchenin ovesta klo 18 alkaen.