Flame Jazz Summer Live -konsertit kesäkeskiviikkoisin Kirkkopuiston Terassilla!

5.5.2023 Uutiset

Flame Jazzin kesäkonserttisarja käynnistyy jälleen keskiviikkona 17.5. Tuomiokirkkopuiston Terassilla. Ohjelma koostuu kotimaisen jazzkentän ajankohtaisista nimistä ja taidokkaista kokoonpanoista. Maksuttomista keikoista nautitaan kesäkauden ajan aina keskiviikkoisin viihtyisässä puistotunnelmassa Aurajoen rannalla.

Keskiviikkojazzit raikaavat Kirkkopuiston Terassilla nyt neljättä kesää. Tämän kesäkauden tähtinä loistavat pääosin kotimaiset huippumuusikot, kuten Joonatan Rautio, Jukka Haavisto, Antti Sarpila ja Anna Inginmaa. Kesän aikana puiston upeassa miljöössä rikotaan rohkeasti genrerajoja ja kuullaan uunituoretta musiikkitarjontaa, sekä nautiskellaan myös perinteikkäistä jazzin helmistä nostalgisissa tunnelmissa.

Pitkän linjan monitaitureista koostuva trio Reporters avaa toukokuussa viikoittaisen konserttisarjan, joka huipentuu 9.8. persoonallisen Héctor Lepe Quartetin levynjulkaisukonserttiin. Kaikki Kirkkopuiston Terassin konsertit ovat ikärajattomia ja pääsymaksuttomia. Konsertit alkavat aina klo 18 ja niissä on väliaika.

Juhannusviikon Summer Livessä puistolavalle nousee ukrainalainen jazzlaulaja Mari Zhiginas, joka ihastutti tummalla äänellään ja lavakarismallaan Kirkkopuiston Terassilla myös viime kesänä. Zhiginas ja konsertissa esiintyvä pasunisti Oleksandr Charkin esittävät perinteisiä ukrainalaisia sävelmiä sekä jazzklassikoita suomalaismuusikoiden komppaamana. Ukraina-teemaisen illan aikana järjestetään hyväntekeväisyystempaus sotaa pakenevien ukrainalaisperheiden hyväksi.

Kolmatta kertaa järjestettävä kesäfestivaali Turku Sea Jazz käynnistyy 26.7. svengaavan merellisissä tunnelmissa, kun Kirkkopuiston Terassin lavalle nousee Archipelago Sea Jazz -festivaalisarjan nimikkoyhtye. Klarinettimestari Antti Sarpilan luotsaama Archipelago Sea Jazz All Stars koostuu Turun, Ahvenanmaan ja Saaristomeren alueen kokeneista jazzvaikuttajista, ja luvassa on niin saariston säveliä kuin jazzin kulta-ajan helmiäkin. Konsertin tauolla järjestetään itämerellinen keskustelutilaisuus, jossa ajankohtaiset asiantuntijavieraat keskustelevat merentutkimuksen tärkeydestä John Nurmisen Säätiön johdolla.

”Kesä, kirkkopuisto ja jatsit on voittamaton kombo! Panostamme tulevana kesänä terassin pääsymaksuttomaan kulttuuritarjontaan enemmän kuin koskaan aikaisemmin. Keskiviikkojazzit ovat terassin viikko-ohjelman kivijalka jo neljättä vuotta ja toimivat innoittajana myös tulevan kesän popmusiikkiin keskittyneelle tiistain live-sarjalle”, kertoo Kirkkopuiston tuottaja Samuli Pasanen.

Flame Jazz Summer Liven artisteista ja jazzyleisöstä huolehtii Jazz City Turku ry:n kesätuottaja Maia Majabacka, joka odottaa alkavaa konserttisarjaa jo innolla: “Jazzintäyteiset kesäillat lämmittävät jo ajatuksenakin enemmän kuin helteet! On mahtavaa olla mukana toteuttamassa niitä tänä vuonna.”

Jazz City Turku toivottaa kaikki turkulaiset ja lomailijat nauttimaan huippumusiikista, lempeistä kesäilloista ja vehreästä puistomiljööstä Aurajoen rannalle!

Flame Jazz Summer Live – OHJELMA 2023

17.5. Reporters
24.5. Joonatan Rautio & Fynk
31.5. Jazz with Sting
7.6. Martti Vesala Soundpost Quintet
14.6. Silva Kallionpää Quartet
21.6. Jazz by Mari Zhiginas (UA/FI)
28.6. Aleksi Heinola Quartet (FI/US)
5.7. Jukka Haavisto
12.7. Anna Inginmaa
19.7. Django Collective Helsinki
26.7. Turku Sea Jazz warm-up: Archipelago Sea Jazz All Stars + Tuntematon Itämeri – John Nurmisen Säätiön keskustelutilaisuus
2.8. Mathias Sandberg Trio
9.8. Héctor Lepe Quartet

Tapahtumalla on säävaraus. Koska Flame Jazz Summer Live -konsertit järjestetään ulkotilassa, sateisella säällä illan keikka voidaan siirtää toiseen ajankohtaan. Muutoksista ilmoitetaan Kirkkopuiston Terassin ja Flame Jazzin sosiaalisen median kanavissa ja verkkosivuilla.