Kuva: Knut Bry

Norjalaisfonisti Trygve Seim tuo pohjoismaisen yhtyeensä Turkuun perjantaina!

2.5.2023 Uutiset

Logomon Move-salissa kuullaan perjantaina 5.5. Trygve Seimin kiireetöntä musiikkia, jossa kaikuvat pohjoisen jazzin kuulaus ja kansanmusiikkihenkinen melodinen lämpö. Kokeneen kvartetin kaikki soittajat ovat tuttuja monista pohjoismaisista huippukokoonpanoista.

Helsinki Songs on norjalaisen säveltäjä-saksofonisti Trygve Seimin kahdeksas ECM-levy-yhtiön kautta julkaistu albumi. Vuonna 2018 julkaistua albumia kuvaillaan uuden ajan klassikoksi, jossa kohtaavat kiireetön ja eteerinen tunnelma sekä pohjoismainen tyylitaju. Suurimmaksi osaksi Helsingissä sävelletyssä albumissa notkeasti soljuvat melodiat kantavat tarinoita ja vahvoja teemoja. ”Olen ollut aina kiinnostunut muusikoista, jotka kertovat tarinoita soittimiensa kautta. Sitä minä toivon myös tekeväni”, Seim kertoo.

Palkitun saksofonistin persoonallisessa ja herkässä soundissa kuuluu laaja musiikillinen tausta perinteisen jazzin, folkin ja itämaisen musiikin parissa. Pohjoismaisessa kokoonpanossa harmonioista huolehtii virolainen pianisti Kristjan Randalu, jonka sielukas ilmaisu saa pianon laulamaan. Pehmeistä rytmeistä vastaavat ruotsalaisbasisti Anders Jormin sekä kotimaan huippuihin kuuluva rumpali Markku Ounaskari.

Konsertti on osa Pohjoismaisen kulttuurirahaston Puls-hanketta.

Trygve Seim Quartet: Helsinki Songs (NO/EE/SE/FI)
Pe 5.5.2023 klo 19
Move-sali, Logomo
Junakatu 9, Turku

Trygve Seim – saksofoni ja sävellykset
Kristjan Randalu – piano
Anders Jormin – kontrabasso
Markku Ounaskari – rummut

Ennakkoliput: Lippu.fi
Peruslippu 22,5 €
Eläkeläiset 20,5 €
Viking Line Club -etulippu 20 € (max 2 lippua / jäsen)
Opiskelijat (ja alaikäiset huoltajan seurassa) 15,5 €

Lipunmyynti myös Logomo Kitchenin baaritiskillä konserttipäivänä klo 18 alkaen, mikäli tapahtuma ei ole ennakkoon loppuunmyyty.

Sisäänkäynti Move-saliin Kitchenin ovesta Logomo-sillan vierestä.