Omaleimainen ranskalaiskvartetti perjantaina Café Tiljanissa!

1.11.2023 Uutiset

Eurooppalaisen jazzin kiinnostavimpia nimiä Suomeen tuova Vapaat Äänet -kiertue saapuu perjantaina 3.11. Turkuun multi-instrumentalisti Sarah Murcian johdolla!

Basisti ja säveltäjä Sarah Murcia on ranskalaisen jazzkentän omaleimainen monilahjakkuus, jonka uraan mahtuu kirjavasti kokemuksia 1990-luvulta lähtien. Vuonna 2017 perustetun Eyeballing-kvartetin pelikenttä venyy elektrojazzista vaihtoehtopoppiin kiehtovan minimalismin kautta. Murcia on luonut musiikkia amerikkalaisen kirjailija Vic Moanin teksteihin, joita hän laulaa tai lausuu itse. Tarkkaan sävelletyt kappaleet elävät orgaanisesti neljän mestarisoittajan ja improvisoijan käsissä. Murcian rinnalla kvartetissa soittavat hänen pitkäaikaiset soittokumppaninsa saksofonisti Olivier Py ja pianisti Benoît Delbecq, joka vastaa myös rytmikoneen käsittelystä. Yhtyeen täydentää tuubavirtuoosi François Thuillier. Kvartetin yhdeksän konsertin Suomen-kiertue huipentuu perjantaina 3.11. Turkuun, tunnelmallisen Café Tiljanin lavalle.

Sarah Murcian osaaminen on laaja. Aluksi pianoa ja sitten selloa opiskeltuaan hän ryhtyi teini-ikäisenä soittamaan kontrabassoa ja pääsi pian opiskelemaan kuuluisan Jean-Francois Jenny-Clarken johdolla. Monipuolinen Murcia on soittanut monissa pop-, rock- ja jazzyhtyeissä sekä säveltänyt ja sovittanut musiikkia tanssi- ja teatteriesityksiin sekä elokuviin ja televisio-ohjelmiin. Viime vuosina Murciaa on voinut kuulla mm. klarinetisti Louis Sclavisin uudessa kvartetissa ja arabimusiikin uudistajana tunnetun laulaja-luutunsoittaja Kamilya Jubranin yhtyeissä.

Flame Jazz: Sarah Murcia Quartet Eyeballing (FR)
Pe 3.11.2023 klo 22 (ovet klo 21)
Café Tiljan, Åbo Svenska Teater
Eerikinkatu 13, Turku

Sarah Murcia – kontrabasso, ääni, syntetisaattori
Benoît Delbecq – piano, koskettimet, rumpukone
Olivier Py – saksofoni
Francois Thuillier – tuuba

Ennakkoliput: Lippu.fi ja Åbo Svenska Teaterin lippukassa Hansakorttelissa
Peruslippu 25 €
Eläkeläiset 23 €
Viking Line Club -etulippu 22 € (max 2 lippua / jäsen)
Opiskelijat (ja alaikäiset huoltajan seurassa) 15 €

Lipunmyynti myös Café Tiljanin ovella konserttipäivänä klo 21 alkaen, mikäli tapahtuma ei ole ennakkoon loppuunmyyty.

Pääsylippusi on myös bussilippu! Åbo Svenska Teater tekee yhteistyötä Turun seudun Föli-joukkoliikenteen kanssa. Konserttilipulla voi matkustaa Fölin busseissa 2 tuntia ennen ja jälkeen konsertin.

Sisäänkäynti Café Tiljaniin Eerikinkadun ovesta, portaat 2. kerrokseen. Esteetön sisäänpääsy pyynnöstä, ilmoita tulostasi etukäteen ÅST:n lippukassalle, puh. 02 277 7377.