Jussi Fredriksson Tidewaters -levynjulkkari

13.2.2012 Uutiset

Flame Jazzin puuhamies pianisti Jussi Fredriksson kiertää Suomea uuden albuminsa julkaisukiertueella. Turussa yhtyettä kuullaan lauantai-illan huumassa jazzklubi Monkissa 18.2.

Fredrikssonin trio on toiminut samalla kokoonpanolla jo 11 vuotta. Yhdessä päivässä syksyllä 2006 levytetty esikoisalbumi Tidewaters esittelee yhteen hioutuneen ja vahvasti keskinäiseen improvisaatioon nojaavan kokoonpanon.

Trion musiikissa kohtaavat monipuolisesti jazzmusiikin perinteet. Ilmaisussa voi kuulla vaikutteita niin amerikkalaisten pianistien kuten Herbie Hancockin ja Keith Jarrettin kuin myös pohjoismaisempaa sointia edustavien ruotsalaisten Bobo Stensonin tai Esbjörn Svenssonin soitosta. Fredrikssonin musiikin yllä leijuu lisäksi mystinen turkulainen sävy.

Jussi Fredrikssonin lisäksi yhtyeessä soittavat kotimaisen nuoren jazzin kysytyimpiin muusikoihin kuuluvat basisti Ville Herrala ja rumpali Ville Pynssi. Saksofonisti Jussi Kannaste kuuluu trion vakinaisiin vierailijoihin.