Piristävää ruotsalaisväriä Monkissa

6.10.2013 Blogi

Suomalais-ruotsalainen jazzyhtye Kannaste-Olding 4 juhlisti 10-vuotista yhteiseloaan kiertueella. Luonnollisesti loistava kokoonpano vieraili myös Turussa. Syksyn ensimmäisessä jazzklubi Monkin Flame Jazz -illassa kuultiin saksofonisti Jussi Kannasteen sekä kitaristi Hans Oldingin tuoreita sävellyksiä intiimissä klubitunnelmassa. Solistien yhteistyö toimi saumattomasti. Ruotsalaisbasisti Filip Augustsson loihti taitavan säestämisen lisäksi vaikuttavia sooloja. Rumpali Ville Pynssi oli jälleen soiton luontevuudessa ja luovuudessa omaa luokkaansa.

Suomen ja Ruotsin välille pitää saada lisää yhteistyötä ja artistivaihtoa. Tämän ei pitäisi olla niin vaikeaa, kun länsinaapureidemme tahtotila on sama. Kansainväliset vieraat piristävät suomijazzin kenttää merkittävästi.

Kuvat: Jazzeye (Olli Sulin)