Jussi Fredriksson Jazz Wars Linnateatterissa

7.10.2013 Uutiset

Pianisti Jussi Fredrikssonin kiitelty Jazz Wars –yhtye esiintyy reilun vuoden tauon jälkeen Turussa osana Flame Jazz -sarjaa. Viime aikoina lähinnä festivaaleja kiertänyttä huippuryhmää kuullaan perjantaina 11.10 intiimissä tunnelmassa Linnateatterissa.

Viime vuonna albumilla julkaistussa Jazz Wars -teoksessa suomijazzin huiput ottavat toisistaan mittaa taistelu- ja valtateemojen ympärillä. Fredriksson on säveltänyt kaksi neljäosaista jazzsävellystä, joissa tunnelmat vaihtelevat mahtipontisista taistelukohtauksista herkkiin tunteenpurkauksiin. Reilun puolen tunnin mittaisten sävellysten ympärille rakentuva kokonaisuus esittelee jazzkonseptille varsin poikkeuksellisen esityskäytännön.

Jazz Wars –kokoonpano koostuu Suomen jazzkentän huippunimistä. Yhtyeenjohtaja Jussi Fredriksson loihtii rikkaita äänimaailmoja käyttäen analogisia kosketinsoittimia. Solisteina toimii Fredrikssonin lisäksi Yrjö-palkittu saksofonisti Joonatan Rautio, mm. Five Corners Quintetista tunnettu trumpetisti Jukka Eskola sekä kitaristinero Marzi Nyman. Virtuoosista solistivoimaa löytyy myös yhtyeen takarivistä, kun rumpali Jussi Lehtonen ja basisti Jori Huhtala antavat oman panoksensa musiikilliseen taisteluun.

Tervetuloa Linnateatteriin nauttimaan hyvästä musiikista ja maistuvista tarjoiluista!

Pe 11.10 klo 22 Jussi Fredriksson Jazz Wars @ Linnateatteri (Linnankatu 31)

Jussi Fredriksson – kosketinsoittimet
Joonatan Rautio – saksofoni
Jukka Eskola – trumpetti
Marzi Nyman – kitara
Jori Huhtala – basso
Jussi Lehtonen – rummut

Huippumuusikoitten huipputyötä!” ***** 
-Hämeen Sanomat

www.jussifredriksson.com