Tulikuuma Flame Jazz Cruise IV Viking Gracella 1.2.2014

27.1.2014 Uutiset

Flame Jazz Cruise IVHuippusuosittu Flame Jazz Cruise järjestetään neljännen kerran 1.-2.2.2014 Viking Gracella. Tulevan risteilyn kirkkaimpana tähtenä kimaltaa Tanssi tähtien kanssa -kilpailun laulusolisti Johanna Försti. Tanssilavojen tiimellyksestä Johanna saapuu soulmaailman huipulle superyhtye Jo Stancen solistina. Huimaan suosioon noussut ryhmä palaa toistaiseksi ainoalle Suomen keikalle entistäkin tiukempana!

Jo Stancen riveistä löytyy toinen toistaan nimekkäämpiä muusikoita kuten saksofonisti Timo Lassy. Suomen tämän hetken kohutuin jazzartisti Lassy yhtyeineen nousee lavalle risteilyn paluupäivänä. Timo Lassy Band julkaisi loppuvuodesta 2013 uuden Live With Lassy -albumin, jonka tiimoilta yhtye esiintyi loppumyydylle salille We Jazz 2013 -tapahtumassa.

Lauantai-iltaa kiihdytellään liskojazzin parissa, kun jazzyhtye Fredator päättää Suomen kiertueensa Flame Jazz Cruiselle. Vauhdikkaan Fredatorin riveissä kuullaan tällä kertaa myös vibrafonisti Severi Pyysalon taidonnäytteitä. Pyysalo soittaa paluupäivänä lisäksi soolonumeron sekä duon yhdessä basisti Teemu Åkerblomin kanssa. Sunnuntain kohokohtiin kuuluu ehdottomasti myös Suomen jazzkitaristien ykkösnimen Teemu Viinikaisen triokonsertti. Teemu Viinikainen Trio julkaisee risteilyllä kansainväliselle Phophone-merkille levyttämänsä uutuusalbumin Hit It.

Flame Jazz Jam Session pyörii pitkin risteilyä laivan ravintolassa. Retro Barissa päästään nauttimaan risteilyn muusikoiden spontaaneista esityksistä. Lisäksi yleisöllä on mahdollisuus tutustua tulevaisuuden jazztähtiin, kun Sibelius-Akatemian jazzopiskelijat pääsevät näyttämään taitojaan. Lahjakkaista nuorista muusikoista koostuva JASS Quartet esittää lauantai-illan aluksi legendaarisen laulaja Nancy Wilsonin musiikkia.

Ohjelman musiikillista osuutta edeltää molempina päivinä Flame Jazz Talk Show. Risteilyn artistit kertovat rennoissa keskusteluissa kuulumisiaan ja vaihtavat ajatuksia musiikista ja elämästä. Myös yleisöllä on mahdollisuus esittää kommentteja ja kysymyksiä.

Flame Jazz Cruisen ohjelmistoa värittää lisäksi upea DJ Fiona Timantti. Helsinki Burlesques DJ pistää risteilyllä kuumimmat levynsä ja takuuvarmasti myös jazzyleisön lanteet pyörimään.

Risteilylippu oikeuttaa pääsyyn laivan Flame Jazz -tapahtumiin. Tervetuloa!

La 1.2 klo 20:55 Flame Jazz Cruise IV @ Viking Grace

JO STANCE – TIMO LASSY BAND – FREDATOR – TEEMU VIINIKAINEN TRIO – SEVERI PYYSALO & TEEMU ÅKERBLOM SOLO+DUO – JASS QUARTET – DJ FIONA TIMANTTI – FLAME JAZZ JAM SESSION – FLAME JAZZ TALK SHOW

Liput: Viking Line