Kotiasiat kuntoon ja kansainvälistytään

19.8.2014 Uutiset

Jussi FredrikssonJazzkulttuuri Suomessa on vuonna 2014 ilahduttavan dynaamista, ja Flame Jazz on aktiivisena osana tätä positiivisesti väreilevää aikaa. Flame Jazzin tulevaisuudesta puhuttaessa en halua rajata keskustelua ainoastaan suomalaiseen tai turkulaiseen jazzelämään. Meidän tulee aktiivisesti kommunikoida myös kansainvälisen kentän kanssa edistääksemme kotimaista jazzkulttuuria. Sulkeutuneisuus ja kyvyttömyys vuorovaikutukseen hyvinkin erilaisten kulttuurien kanssa on vaarallista myös musiikin kehittymisen kannalta. Suomi ansaitsee olla vahvasti maailmankartalla myös jazzmusiikin saralla.

Suomijazzin kansainvälisistä pyrkimyksistä riippumatta Flame Jazzin ensisijainen tehtävä on ylläpitää korkeatasoista kotimaista konserttitoimintaa Turussa. Kansainvälinen menestys perustuu aina siihen, että kotikenttä on kunnossa. Jazzmusiikki tarvitsee muun taidemusiikin ohessa elääkseen ja kehittyäkseen tinkimättömät konserttipuitteet. Suomalainen taideyhteisö on vasta vähitellen avaamassa tälle seikalle silmänsä. Flame Jazz toteuttaa käytännön tasolla tätä tehtävää tarjoamalla musiikille soivat seinät ja muusikoille leipää.

Syksyn 2014 monipuolinen Flame Jazz –ohjelma on taas rakennettu ajankohtaisten kotimaisten artistien ja yhtyeiden ympärille. Tulossa on poikkeuksellisen monta levynjulkaisukonserttia, kun peräti viisi yhtyettä konsertoi Turussa levynjulkaisukiertueillaan. Ohjelmassa on mukana myös kansainvälistä väriä sekä tietenkin järjestyksessään viides Flame Jazz Cruise. Joulukuussa toteutamme yhdessä Turku Jazz Orchestran kanssa laulujazziin keskittyvän tapahtuman Nordic Vocal Night, jossa TJO:n solistiksi nousee Suomen upein ”Ella-tulkki” Aili Ikonen. Illan aloittaa loistava ruotsalaislaulaja Lina Nyberg yhtyeineen. Logomon uudessa Logi-salissa järjestettävä konsertti illallisineen tulee olemaan hieno jouluinen päätös Flame Jazzin syysohjelmalle.

Flame Jazz syysohjelma 2014

Jazzpöytä on katettu, tervetuloa nauttimaan!

Jussi Fredriksson
Flame Jazzin puheen- ja taiteellinen johtaja