Turun jazzkesä huipentui Dave Liebmanin vierailuun

19.8.2014 Blogi

Turku Jazz Festivalin päätöspäivänä sunnuntaina 17.8 järjestettiin aurinkoisissa tunnelmissa ensimmäinen Turku Jazz in Flames -tapahtuma ravintola Koulun tunnelmallisella sisäpihalla. Flame Jazz ja Turku Jazz vastasivat yhteistyössä legendaarisen saksofonisti Dave Liebmanin vierailusta Turussa. Liebmanin kaltaisen jazztähden Turun vierailusta on jo aikaa. Toivon mukaan Flame Jazz voi olla jatkossakin mukana tuottamassa Turkuun vastaavia maailmanluokan elämyksiä!

Pianisti Aki Rissasen ja rumpali Jussi Lehtosen masinoima yhteistyöprojekti Dave Liebmanin kanssa oli Flame Jazzin historian kohokohtia. Kyseessä ei ollut vain jazzlegendan näyttäytyminen Turussa vaan taiteellisesti poikkeuksen onnistunut kokonaisuus. Basisti Jori Huhtalan täydentämä kvartetti hengitti samaa musiikkia vastustamattomalla intensiteetillä. Dave Liebmanin kyky sähköistää tunnelma tinkimättömällä asenteellaan on ainutlaatuinen. Hän onnistui nostamaan loistavat suomalaismuusikot erityisen hyvään vireeseen, ja konsertin jokainen ääni tuntui merkitykselliseltä. Aki Rissasen persoonallinen tyyli pianistina sekä säveltäjänä pääsi parhaimmilleen Liebmanin rinnalla. Kuullun perusteella tämä kokoonpano ansaitsisi laajan kansainvälisen huomion!

Turku Jazz in Flames 2014 onnistui muutenkin mukavasti. Tapahtuman aloittanut turkulaisyhtye Aura Flow oli letkeässä iskussa esittäen tänä vuonna julkaistun You´ll Hear From Me -albumin kappaleita. Koulun piha on hyvä konserttipaikka kesätapahtumalle, ja sen totesi myös runsaslukuinen yleisö. Flame Jazz kiittää Turku Jazzia yhteistyöstä ja vetäytyy lyhyelle tauolle ennen syysohjelman aloitusta 12.9, kun menestysyhtye Ilmiliekki Quartet tekee odotetun paluukeikkansa Café Tiljanissa.

Kuvat: Olli Sulin

Flame-kooste-Turku-Jazz-In-Flames