Kuva: Klaus Elfving

Kitaristi Sami Linna ja amerikkalaisrumpali Dana Hall perjantaina Flame Jazzin vieraina

19.3.2018 Uutiset

Turku Jazz Festivalin ajan taukoa pitänyt konserttisarja Flame Jazz jatkuu perjantaina energisissä merkeissä Linnankadun intiimissä Bar Ö:ssä, kun lavalle saadaan Sami Linna Quartet vieraanaan huippurumpali Dana Hall.

Kitaristi Sami Linna (s.1974) juhlii odotetun albuminsa tulevaa julkaisua! Pitkään toimineen Sami Linna Quartetin musiikki ammentaa vaikutteensa 1950-60-lukujen kitarajazzin traditiosta, ja myös Linnan oma soundi on maukkaalla tavalla perinnetietoinen. Modaaliseen jazzilmaisuun pohjautuva tyyli päivittyy mielenkiintoisesti Hammond-urkujen ja kitaran yhteissointiin perustuvassa kokoonpanossa. Sävyjä tuovat niin staattiset hypnoottiset riffit kuin rikkaiden harmonioiden luoma liike, jazzmusiikille aina niin olennaista bluesia ja hehkuvia balladeja unohtamatta. Tuoretta ilmettä kvartettiin tuo kokenut amerikkalainen rumpali Dana Hall, jonka energinen lähestymistapa myllertää kotimaisten huippusoittajien kuvioita melkoisella tavalla.

Muusikoista, joiden kanssa Dana Hall on työskennellyt, voidaan mainita esimerkiksi Joe Henderson, Ray Charles, Horace Silver, Branford Marsalis, Joshua Redman ja Maria Schneider. Aktiivisen muusikontyön lisäksi Hall toimii jazzosaston johtajana DePaulin yliopistossa Chicagossa. Hän täydentää Linnan yhtyettä hyvin siinäkin mielessä, että nyt diplomi-insinööri ja musiikin tohtori, urkuri Mikko Helevä ei ole ainoa, jolla on myös teknisen alan koulutus: Hall ehti musiikillisten korkeakoulututkintojensa ohessa valmistua ilmailuinsinööriksi Iowan osavaltionyliopistosta. Sami Linna Quartetin soundin viimeistelee turkulaisyleisölle kevään aikana tutuksi tullut, maamme ykköspuhaltajiin kuuluva, Sibelius-Akatemian jazzosaston ainejohtajana toimiva saksofonisti Jussi Kannaste.

Sami Linna on aktiivinen jazzkentän puuhamies, joka on ehtinyt kitaransoiton ohella toimia opettajana ja osallistua maamme jazzelämän järjestötoimintaan. Linna valmistui Sibelius-Akatemian jazzosastolta musiikin maisteriksi vuonna 2006, ja hän on suorittanut myös musiikkipedagogin ammattikorkeakoulututkinnon. Parhaillaan Linna viimeistelee Sibelius-Akatemian taiteellista tohtorintutkintoa aiheenaan modaalisuuden ja tonaalisuuden yhdistyminen jazzilmaisussa. Linna tunnetaan myös pitkäikäisestä Unit 6 -yhtyeestään, ja rivijäsenenä häntä on voinut kuulla useissa eri kokoonpanoissa, kuten UMO:ssa sekä Jari Perkiömäen, Jukkis Uotilan ja Eero Koivistoisen johtamissa kokoonpanoissa. Tämän vuoden Turku Jazz Festivalilla miestä kuultiin myös Jussi Lehtonen Bandin riveissä.

 

Sami Linna Quartet feat. Dana Hall (US)
Pe 23.2.2018 klo 19
Bar Ö
Linnankatu 7, Turku

Sami Linna – kitara
Jussi Kannaste – saksofoni
Mikko Helevä – urut
Dana Hall (US) – rummut

Ennakkoliput: Tiketti
Normaali 16,5 €
Eläkeläiset ja opiskelijat 13,5 €

Hinnat sisältävät palvelumaksun.

Lipunmyynti myös ovella klo 18 alkaen.