Kuva: Jari Kivelä

Nuorten jazztaitureiden Peela perjantaina striimilavalla!

3.2.2021 Uutiset

Flame Jazzin verkkokonserttisarja jatkuu nousevien jazzkykyjen keikalla. Persoonallinen Peela-sekstetti tuo leikkisää groovea helmikuun ensimmäiseen perjantai-iltaan!

Nuoremman sukupolven jazztaitureista muodostuva kuusihenkinen Peela esittää kitaristi-säveltäjä Johannes Granrothin sävellyksiä Flame Jazz Stream -konsertissa Facebook Livessä perjantaina 5.2. Yhtyeen persoonallinen ja notkea groove ammentaa jazzista, funkrockista ja neo-soulista, ja muusikoilla on tilaa leikkiä ja improvisoida. Mukaansatempaava rytminen meininki soljuu vaivattomasti nuorten instrumentalistien käsittelyssä, ja kokonaisuutta koristelee taidokkaalla laulullaan kovassa nosteessa oleva pianisti-laulaja Maja Mannila.

Vuonna 2016 perustettu Peela julkaisi debyyttialbuminsa Layers toukokuussa 2018, ja odotettu toinen levy Stepping Stones ilmestyi syyskuussa 2020. Maja Mannilan oma debyyttialbumi on työn alla ja ilmestyy loppukeväästä 2021. Peela on onnistunut herättämään huomiota myös kotimaisen jazzin huipulla – maestro Iiro Rantala on ottanut nuoret muusikot suojatikseen.

”Peelassa on hieno yhtyekemia, sillä siinä on vain vahvoja persoonallisuuksia, jotka eivät kuitenkaan varjosta toisiaan. Yhdessä nämä talentit ovat vielä enemmän.” – Pentti Ronkanen, Suomijazz.com

 

Turussa toistaiseksi 10.2. asti voimassa olevan 10 henkilön kokoontumisrajoituksen vuoksi alkuvuoden konsertteihin oteta lainkaan saliyleisöä.

Johannes Granroth – kitara, laulu, sävellykset
Maja Mannila – koskettimet, laulu
Sami Leponiemi – saksofoni
Oliver Karttunen – basso
Mikko Antila – perkussiot
Severi Sorjonen – rummut

Flame Jazz Stream: Peela
Pe 5.2.2021 klo 19
Facebook Live ja www.jazzcityturku.fi

Kannatusliput: Tiketti
Live Stream -kannatuslippu 9,90 €
Live Stream -superkannatuslippu 19,90 €

Konsertti striimataan livenä Flame Jazzin ja Jazz City Turun Facebook-sivuilla: facebook.com/jazzcityturku/live. Konsertti näkyy viikonlopun ajan myös Jazz City Turku -verkkosivulla: www.jazzcityturku.fi. Turun jazztapahtumatoimintaa voi tukea ostamalla striimauskonserttiin vapaaehtoisen kannatuslipun Tiketistä: tiketti.fi/jazzcityturkustream. Keikka on katsottavissa Flame Jazzin Facebookissa 12.2. asti, katsojilla ei tarvitse olla omaa Facebook-tiliä.