Kuva: Heikki Tuuli

Pauli Lyytinen Magnetia Orkesteri tarjoilee hypnoottisen perjantai-illan Facebook Livessä!

18.2.2021 Uutiset

Helmikuisessa Flame Jazz Stream -illassa lavalle nousee saksofonisti Pauli Lyytisen luotsaama, kotimaisen jazzin huipuista koostuva Magnetia Orkesteri. Konsertti striimataan suorana lähetyksenä Åbo Svenska Teaterin Café Tiljanista.

Vahvasti improvisoivan ja ennakkoluulottoman Pauli Lyytinen Magnetia Orkesterin ohjelmisto sisältää pääasiassa viime keväänä julkaistun Hypnosis-albumin kappaleita. Sävellysten voimakkaat tunnelmat ja eteeriset äänimaisemat pitävät kuulijat magneettisessa otteessaan, kun albumilla otsikon mukaisesti tutkitaan alitajunnan, ajan ja tilan olemuksia. Omaääniset puhaltajat Lyytinen ja Verneri Pohjola muodostavat vahvan tutkaparin yllätyksellisesti vyöryvän kompin tukemina. Turun keikalla kontrabasisti Eero Tikkasta tuuraa Ulf Krokfors ja rummuissa taituroi Mika Kallio.

Pauli Lyytinen Magnetia Orkesteri perustettiin vuonna 2015. Lyytinen kokosi yhtyeeseen muusikot, joiden tummaa ja karheaa soundia hän ihailee. Yhdessä kvartetti soi täyteläisesti ja lämpimästi. Orkesterin juurevat esitykset ja maanläheinen, lämmin soundi ovat herättäneet laajalti positiivista huomiota. Sävellyksellisyys ja free-henkisyys sulautuvat Magnetia Orkesterilla komeasti yhteen, ja he ulottavat ilmaisunsa hartaista tunnelmista svengaavaan avant-gardeen. Lyytisen sävellykset tarjoavat oivallliset puitteet jokaisen soittajan vahvuuksille, mutta haastavat muusikot myös ottamaan haltuun entuudestaan tuntemattomia musiikillisia alueita.

Pauli Lyytinen on kuopiolaislähtöinen saksofonisti-säveltäjä. 20-vuotisen taiteilijanuransa aikana Lyytinen on vaikuttanut Helsingin lisäksi São Paulossa, Göteborgissa ja Århusissa, julkaissut 25 oman yhtyeensä albumia, sekä konsertoinut yli 30 maassa ympäri maailmaa. Magnetia Orkesterin lisäksi Lyytinen tunnetaan erityisesti kokeellista elektro-akustista rytmimusiikkia esittävästä Elifantree-yhtyeestä.

”It is clear from the title of the album (Hypnosis) that the listener voluntarily embarks on a journey of the subconscious, in time and space. The diverse album will delight anyone who likes improvised and experimental music!” – Patrick Španko, SKJazz 2020

 

Turussa 10.3. asti voimassa olevan 10 henkilön kokoontumisrajoituksen vuoksi konserttiin ei oteta lainkaan saliyleisöä!

Pauli Lyytinen – saksofonit, sävellykset
Verneri Pohjola – trumpetti
Ulf Krokfors – kontrabasso
Mika Kallio – rummut, gongit

Flame Jazz Stream: Pauli Lyytinen Magnetia Orkesteri
Pe 19.2.2021 klo 19
Facebook Live ja www.jazzcityturku.fi

Kannatusliput: Tiketti
Live Stream -kannatuslippu 9,90 €
Live Stream -superkannatuslippu 19,90 €

Konsertti striimataan livenä Jazz City Turun ja Flame Jazzin Facebook-sivuilla: facebook.com/flamejazz/live. Konsertti näkyy viikonlopun ajan myös Jazz City Turku -verkkosivulla: www.jazzcityturku.fi. Turun jazztapahtumatoimintaa voi tukea ostamalla striimauskonserttiin vapaaehtoisen kannatuslipun Tiketistä: tiketti.fi/jazzcityturkustream. Keikka on katsottavissa Flame Jazzin Facebookissa 12.2. asti, katsojilla ei tarvitse olla omaa Facebook-tiliä.