Kuva: Otto Virtanen

Vibrafonitaituri Panu Savolaisen uusi trio Flame Jazzin verkkokonsertissa perjantaina!

24.3.2021 Uutiset

Flame Jazz jatkaa verkkokonsertteja kevään ajan Keikalla.fi-palvelussa. Perjantaina lavalle nousee levynjulkaisua juhliva Panu Savolaisen Soiva Trio, joka hemmottelee kuulijoita akustisesti raikkaalla soundillaan. Konsertti striimataan suorana lähetyksenä Turun Bar Ö:stä, ja se on katseltavissa seitsemän päivän ajan.

Panu Savolaisen Soiva Trio ottaa kaikki sointivärit irti Panu Savolaisen vibrafonin, Harri Kuusijärven harmonikan sekä Eero Sepän kontrabasson persoonallisesti soivasta kombinaatiosta. Savolaisen pelkistetyt, yksinkertaisuuden kauneutta pelkäämättömät sävellykset jättävät tilaa niin värikylläiselle tulkinnalle kuin mestarillisten muusikoiden improvisaatiolle. Tällä vahvasti kansanmusiikkivaikutteisella matkalla kuulijaa viedään tunnelmasta toiseen vilpittömästä herkkyydestä aina jazzmaiseen leikittelyyn.

Yhtyeen uusi albumi julkaistiin helmikuussa, ja kolmikko taltioi kappaleet Raaseporin Villa Vikan -taiteilijahuvilalla keskellä koronakevättä 2020.

– Fyysisen eristäytymisen aika on oman kokemukseni mukaan vain korostanut tarvetta päästä esittämään sekä kuulemaan täysin akustisten instrumenttien suoraa ääntä – ilman minkäänlaisia vahvistuksia. Soiva-albumi nivoo yhteen rakkauteni täysin akustisesti soitettuun musiikkiin sekä pitkään mielessä kypsyneen kokoonpanon juuri Harrin ja Eeron soittajapersoonien kera, Savolainen kertoo.

Vibrafonisti Panu Savolainen (s.1990) tunnetaan kenties parhaiten vuonna 2009 perustetusta Herd-triostaan, joka voitti European Jazz Competition -kilpailun vuonna 2011. Pori Jazzin Vuoden taiteilijaksi vuonna 2010 valittu Savolainen on julkaissut Herdin kanssa kaksi trioalbumia sekä huippusuositun Jazzbasilli-albumin yhdessä laulaja Aili Ikosen kanssa. Toivo Kärjen 100-vuotisjuhlavuotta 2015 Savolainen juhlisti Music by Toivo Kärki -äänitteellä. Musiikin monitoimimies Savolainen isännöi myös Panurama-podcastia, josta julkaistiin hiljattain jo kolmas kausi.

”Vaikuttavimmillaan yhtye on silloin kun se on lempeimmillään. Soittimia hellitään, yhteinen sointi on hunajaa.” – Suomijazz.com, Pentti Ronkanen

Konsertti striimataan Turun Bar Ö:stä livenä Keikalla.fi-palvelussa, ja tapahtuman tallenne on katsottavissa 7 päivän ajan. Turussa toistaiseksi 26.4. asti voimassa olevan 6 henkilön kokoontumisrajoituksen vuoksi konserttiin ei oteta lainkaan saliyleisöä.

Panu Savolainen – vibrafoni
Harri Kuusijärvi – harmonikka
Eero Seppä – kontrabasso

Flame Jazz Stream: Panu Savolaisen Soiva Trio
Pe 26.3.2021 klo 19
Keikalla.fi

LIPUT: Lippu.fi
Peruslippu 9,90 €
Maksa enemmän -kannatuslippu 19,90 €

Liput myynnissä ainoastaan Lippu.fi-verkkokaupassa, ei myyntipisteillä. Lippukoodi löytyy Lippu.fi:n lähettämästä tilausvahvistuksesta, ei itse lipusta.

Näin aktivoit koodin:
1) Mene osoitteeseen live.keikalla.fi/koodi
2) Rekisteröidy Keikalla.fi-palveluun
3) Sivusto pyytää koodia kun kirjaudut

Muista testata videota etukäteen sillä laitteella, jolla aiot seurata myös keikkaa!

Lisätiedot ja testivideo: www.keikalla.fi/ukk

Kevään Flame Jazz Stream -konsertit:
26.3. klo 19, Panu Savolaisen Soiva Trio
9.4. klo 19, Ilkka Arola Sound Tagine
23.4. klo 19, Aurora Hentunen Quartet feat. Ukko Heinonen
7.5. klo 19, Susanna Aleksandra Quartet
14.5. klo 18, Kadi Vija Key Project