Kuva: Ilkka Arola

Ilkka Arolan elokuvallista seikkailumusiikkia perjantain Flame Jazz Stream -illassa!

9.4.2021 Uutiset

Flame Jazz jatkaa verkkokonsertteja kevään ajan Keikalla.fi-palvelussa. Perjantaina lavalle nousee uudistunut Ilkka Arola Sound Tagine, joka johdattelee kuulijat seikkailulliselle matkalle maailmanmusiikin mausteiseen maailmaan. Konsertti striimataan suorana lähetyksenä Logomon Teatro-salista, ja se on katseltavissa seitsemän päivän ajan.

Turkulainen trumpetisti-säveltäjä Ilkka Arola tuo perjantaina 9.4. Flame Jazzin striimilavalle elokuvallista seikkailumusiikkia soittavan Sound Tagine -yhtyeensä. Lähi-Idän ja Pohjois-Afrikan musiikilliset mausteet ovat erityisen vahvasti esillä bändin musiikissa, jossa jazz ja folk yhdistyvät mielenkiintoiseksi monitasoisten rytmien äänimaisemaksi. Bändiliideri ja multi-instrumentalisti Arola soittaa muiden instrumenttien lisäksi erikoista neliventtiilistä Quartertone-trumpettia, joka mahdollistaa arabimusiikin rikkaiden melodisten sävyjen käytön.

Ilkka Arola Sound Tagine on kokenut muodonmuutoksen vuonna 2019 julkaistun Land Ahead! -levyn jälkeen, ja uudistunut yhtye tarjoilee entistä sähköisempää Lähi-Idän tanssilattia- ja psykedeliasoundia tuttujen akustisten soitinvärien rinnalle. Suomalaisen rytmimusiikin eri laidoilta yhteen kerätyt bändin huippumuusikot pursuavat ilmaisuenergiaa ja nauttivat toistensa kanssa soittamisesta. Flame Jazz Stream -illassa kuullaan maistiaisia yhtyeen vielä julkaisemattomasta uudesta materiaalista. Luvassa on intensiivinen konserttielämys täynnä tunteikasta soittoa ja koukuttavia rytmikudoksia, tervetuloa mukaan!

”Monenmoiset elementit sulautettiin ilmaisuun luontevasti, että ne täydensivät toinen toisiaan. Nannaa oli myös muusikoiden tyylitaju kuunnella toisiaan herkällä korvalla: kilvansoiton sijaan kollegoille annettiin tilaa, mikä korosti tunnetta, että pohjimmiltaan musiikissa on kyse kommunikoinnista. Ilmankos yleisö syttyi saundimuhennokseen niin, että tanssilattia täyttyi.” – Jazzrytmit, Matti Komulainen

Konsertti striimataan Turun Logomosta livenä Keikalla.fi-palvelussa, ja tapahtuman tallenne on katsottavissa 7 päivän ajan. Turussa toistaiseksi 26.4. asti voimassa olevan 6 henkilön kokoontumisrajoituksen vuoksi konserttiin ei oteta lainkaan saliyleisöä.

Ilkka Arola – trumpetti, flyygelitorvi, saz
Topi Korhonen – oud, sähkökitara
Esko Grundström – basso, syntetisaattorit
Juuso Hannukainen – perkussiot
Okko Saastamoinen – rummut

Flame Jazz Stream: Ilkka Arola Sound Tagine
Pe 9.4.2021 klo 19
Keikalla.fi

LIPUT: Lippu.fi
Peruslippu 9,90 €
Kannatuslippu / perhelippu 19,90 €

Liput myynnissä ainoastaan Lippu.fi-verkkokaupassa, ei myyntipisteillä. Lippukoodi löytyy Lippu.fi:n lähettämästä tilausvahvistuksesta, ei itse lipusta.

Näin aktivoit koodin:
1) Mene osoitteeseen live.keikalla.fi/koodi
2) Rekisteröidy Keikalla.fi-palveluun
3) Sivusto pyytää koodia kun kirjaudut

Muista testata videota etukäteen sillä laitteella, jolla aiot seurata myös keikkaa!

Lisätiedot ja testivideo: www.keikalla.fi/ukk

Loppukevään Flame Jazz Stream -konsertit:
9.4. klo 19, Ilkka Arola Sound Tagine
23.4. klo 19, Aurora Hentunen Quartet feat. Ukko Heinonen
7.5. klo 19, Susanna Aleksandra Quartet
14.5. klo 19, Kadi Vija Key Project