Kuva: Nichon Glerum

Pianisti Aurora Hentunen tähdittää perjantain Flame Jazz Stream -iltaa!

22.4.2021 Uutiset

Flame Jazz jatkaa verkkokonsertteja kevään ajan Keikalla.fi-palvelussa. Perjantain jazzillassa tunnelmoi pianisti Aurora Hentusen johtama yhtye, jonka tarinat kulkevat herkistä pohjoisen sävelistä syviin ja tummiin aaltoihin. Konsertti striimataan suorana lähetyksenä Logomon Teatro-salista, ja se on katseltavissa seitsemän päivän ajan.

Vuonna 2017 perustettu Aurora Hentunen Quartet on noussut muutamassa vuodessa pohjoismaisen jazzmusiikin kärkeen ja yhdeksi mielenkiintoisimmista kotimaisista jazzyhtyeistä. Modernia suomalaista jazzia soittava yhtye on julkaissut kaksi albumia, Second Spring (2018) ja Frost (2019), jotka ovat menestyneet hyvin niin Suomessa kuin ulkomaillakin. Nyt suunnitteilla on kvartetin kolmas albumi.

Aurora Hentunen Quartetin musiikissa soittajien persoonat kuuluvat rikkaana ja monipuolisena kokonaisuutena. Tunnelma liikkuu kappaleiden mukana tarinasta toiseen, hyytäviltä Lapin tuntureilta kiireisille Amsterdamin kujille ja lämpimän Ustica-saaren kallioilta kylmään pysäyttävään ikävään.

Yhtye saa aika ajoin vahvistusta saksofonisti Ukko Heinosesta, joka on ollut mukana kvartetin Frost-albumin raidoilla ja ulkomaiden kiertueilla. Heinosta kuullaan myös perjantain verkkokonsertissa.

Aurora Hentunen (s.1991) on lappeenrantalaislähtöinen pianisti ja säveltäjä, joka vaikuttaa nykyisin Amsterdamin jazzkentällä. Muuttaminen ulkomaille laajensi Hentusen mahdollisuuksia löytää oma tapa ja ääni säveltämiseen. Sävellystyössä Hentusta inspiroi erityisesti pohjoinen luonto, ja hänen musiikissaan kuuluvat myös vaikutteet eri kulttuureista ja kansanmusiikista.

Perjantain Flame Jazz -illassa kuullaan tyylikkäitä sävellyksiä, tunteikasta tulkintaa sekä yllätyksellistä improvisaatiota, tervetuloa mukaan!

”Ja aivan kuten debyytin kohdalla tuli todettua, Hentusen vahvuutena on jotakin hyvin erityistä: hän kykenee yhdistämään melodisen selkeyden ja helppotajuisuuden rakenteellisesti monipuolisiin ja rikkaisiin kokonaisuuksiin. Musiikki on koko ajan helposti lähestyttävää, mutta se kehittyy ja kasvaa, pitää otteessaan, luo vahvoja tunnelmia. Samalla sävelletyn ja improvisoidun suhde on levyllä ihanteellinen.” – Pentti Ronkanen, Suomijazz.com

”A tasteful album, full of surprises, refreshing arrangements and unexpected moments. A definite touch of ”the Scandinavian”. Well-played by top musicians from the new generation!” – Jasper van’t Hof

 

Konsertti striimataan Turun Logomosta livenä Keikalla.fi-palvelussa, ja tapahtuman tallenne on katsottavissa 7 päivän ajan. Turussa toistaiseksi 14.5. asti voimassa olevan 6 henkilön kokoontumisrajoituksen vuoksi konserttiin ei oteta lainkaan saliyleisöä.

Aurora Hentunen – piano
Joona Kilponen – trumpetti
Veli-Matti Silanterä – basso
Ville Luukkonen – rummut
Ukko Heinonen – tenorisaksofoni

Flame Jazz Stream: Aurora Hentunen Quartet feat. Ukko Heinonen
Pe 23.4.2021 klo 19
Keikalla.fi

LIPUT: Lippu.fi
Peruslippu 9,90 €
Kannatuslippu / perhelippu 19,90 €

Liput myynnissä ainoastaan Lippu.fi-verkkokaupassa, ei myyntipisteillä. Lippukoodi löytyy Lippu.fi:n lähettämästä tilausvahvistuksesta, ei itse lipusta.

Näin aktivoit koodin:
1) Mene osoitteeseen live.keikalla.fi/koodi
2) Rekisteröidy Keikalla.fi-palveluun
3) Sivusto pyytää koodia kun kirjaudut

Muista testata videota etukäteen sillä laitteella, jolla aiot seurata myös keikkaa!

Lisätiedot ja testivideo: www.keikalla.fi/ukk

Loppukevään Flame Jazz Stream -konsertit:
23.4. klo 19, Aurora Hentunen Quartet feat. Ukko Heinonen
7.5. klo 19, Susanna Aleksandra Quartet
14.5. klo 19, Kadi Vija Key Project