Kuva: Stina Kase

Virolaislaulaja Susanna Aleksandra tähdittää perjantain Flame Jazz Stream -iltaa!

6.5.2021 Uutiset

Flame Jazz tarjoilee myös toukokuussa verkkokonsertteja Keikalla.fi-palvelussa. Perjantain jazzillassa tunnelmoi laulaja-säveltäjä Susanna Aleksandran johtama tyylikäs huippuyhtye. Konsertti striimataan suorana lähetyksenä Logomon Teatro-salista, ja se on katseltavissa seitsemän päivän ajan.

Susanna Aleksandra on Viron kärkinimiin lukeutuva laulaja, sanoittaja ja säveltäjä, joka viimeistelee parhaillaan maisteriopintojaan Sibelius-Akatemiassa. Karismaattisena esiintyjänä tunnettu Susanna pitää yleisön otteessaan pehmeällä mutta puhuttelevalla soundillaan. Hänen musiikkinsa on helposti lähestyttävää jazzia, jossa kuuluu vaikutteita popista ja folkista. Yhtä paljon kuin jazzlaulaja, Susanna Aleksandra on laulaja-lauluntekijä, jonka intiimi ja henkilökohtainen tulkinta vakuuttaa kuulijat aitoudellaan.

”Musiikki on ollut suurin vaikuttava tekijä henkisen kasvuni taustalla läpi koko elämän. Olen sen kautta oppinut hyväksymään itseni, olemaan ystävällinen ja hyväksymään virheet ja epäonnistumisenkin tunteet. Laulujen kirjoittaminen ja säveltäminen auttavat minua käsittelemään maailmaa”, kertoo Susanna musiikin merkityksestä elämässään.

Susanna Aleksandra on todellinen maailmankansalainen, jota ura on kuljettanut Pariisista Los Angelesiin ennen asettumista Helsinkiin vuonna 2015. Suomen musiikkikentällä hän on työskennellyt eturivin jazztekijöiden kanssa, joista mainittakoon mm. Jukka Eskola, Teemu Viinikainen ja Riitta Paakki.

Aktiivisesti omaa musiikkiaan työstävä Susanna julkaisi debyyttialbuminsa Miracles vuonna 2015 virolaisten jazzhuippujen kanssa. Hänen toinen levynsä syntyi suomalaisvoimin, ja se julkaistiin maaliskuussa 2020 Japanissa nimellä Souls of the Night ja alkuvuodesta 2021 kansainvälisesti Eclipse Musicin kautta nimellä The Siren. Uutuusalbumin tuottajana toimii pianisti Joonas Haavisto. Susanna Aleksandran ja Haaviston alkuperäissävellyksistä, kansanlauluista ja standardeista koostuva kokonaisuus huokuu eleganssia ja charmia jazzmusiikin traditiota vahvasti kunnioittaen. Haaviston lisäksi Susannaa levyllä komppaavat basisti Joonas Tuuri ja rumpali Ville Pynssi, jotka nousevat myös Flame Jazzin striimilavalle.

Susanna Aleksandra ja Joonas Haavisto aloittivat yhteistyön vuonna 2018. Parivaljakolla on yhteinen visio luoda musiikkia, jossa monitahoiset harmoniat, merkitykselliset lyriikat ja vahvat melodiat yhdistyvät useiksi kerrostumiksi. Heille on tärkeää antaa musiikin sanella, mihin suuntaan edetä; toisinaan se valitsee yksinkertaisen, toisinaan monimutkaisemman polun.

 

Konsertti striimataan Turun Logomosta livenä Keikalla.fi-palvelussa, ja tapahtuman tallenne on katsottavissa 7 päivän ajan. Turussa toistaiseksi 14.5. asti voimassa olevan 6 henkilön kokoontumisrajoituksen vuoksi konserttiin ei oteta lainkaan saliyleisöä.

Susanna Aleksandra – laulu
Joonas Haavisto – piano
Joonas Tuuri – basso
Ville Pynssi – rummut

Flame Jazz Stream: Susanna Aleksandra Quartet
Pe 7.5.2021 klo 19
Keikalla.fi

LIPUT: Lippu.fi
Peruslippu 9,90 €
Kannatuslippu / perhelippu 19,90 €

Liput myynnissä ainoastaan Lippu.fi-verkkokaupassa, ei myyntipisteillä. Lippukoodi löytyy Lippu.fi:n lähettämästä tilausvahvistuksesta, ei itse lipusta.

Näin aktivoit koodin:
1) Mene osoitteeseen live.keikalla.fi/koodi
2) Rekisteröidy Keikalla.fi-palveluun
3) Sivusto pyytää koodia kun kirjaudut

Muista testata videota etukäteen sillä laitteella, jolla aiot seurata myös keikkaa!

Lisätiedot ja testivideo: www.keikalla.fi/ukk