Kuva: Tero Ahonen

Flame Jazz tuo livejazzia Turun kotipihoille!

17.5.2021 Uutiset

Viime keväänä alkunsa saanut Flame Jazz Home Delivery -konsepti saa jatkoa toukokuun viimeisenä viikonloppuna Turun seudun pihoilla ja puutarhoissa! Kotiinkuljetusauton lavalle nousee Severi Pyysalon ja Jussi Fredrikssonin luotsaama Flame Jazz Messengers -kvartetti.

Kevään 2021 Flame Jazz Home Delivery -kiertueella esiintyy liekehtivä Flame Jazz Messengers -nelikko, joka muodostuu Flame Jazzin yhteydessä tiiviisti toimivista turkulaisista muusikoista. Ilmiömäinen vibrafonivirtuoosi Severi Pyysalo tuo Messengersin riveihin maailmanluokan solismia, monipuoliset saksofonisti Max Zenger ja basisti Teemu Åkerblom edustavat suomijazzin kuuminta sukupolvea parhaimmillaan, ja Flame Jazzin sielu Jussi Fredriksson soittaa kokoonpanossa rumpuja jäsentäen kokonaisuutta ja tukien solistien ilmaisua.

Flame Jazz Messengersin soundissa kaikuvat juurevuus, avoimuus ja kansainvälisyys. Yhtyeen debyyttialbumi kantaa nimeä Port Arthur, ja se ammentaa temaattisesti Turun hengestä ja Itämeren suojelusta. Home Delivery -kiertueellakin esitettävät Pyysalon ja Fredrikssonin käsialaa olevat kappaleet ovat yhdistelmä vahvoja melodioita, energisiä solistisia taidonnäytteitä sekä rohkeita dynamiikan vaihteluja.

– Flame Jazzin kotiinkuljetukset tuovat elävän musiikin jälleen yleisön ulottuville pitkän verkkokonserttikevään päätteeksi. Konsepti sai viime keväänä niin innostuneen vastaanoton, että päätimme oitis jatkaa jazzkuljetuksia myös tulevina vuosina. Kenelläkään ei kuitenkaan käynyt mielessä, että vuotta myöhemmin livemusiikin tilanne olisi rajoitusten vuoksi edelleen yhtä surkea. Odotettavissa on siis kihelmöivän tunteikkaita hetkiä turkulaispihoilla muusikoiden ja elävän yleisön kohdatessa pitkästä aikaa, kertoo Jazz City Turun tuottaja Sanna Vartiainen.

Flame Jazzin kotiinkuljetusauton voi tilata Turun alueella omalle pihalle perjantaina 28.5. tai lauantaina 29.5. klo 15-21 välisenä aikana. Yhtye soittaa kuorma-auton lavalla kussakin pihassa n. 15 minuutin esityksen, ja tilaajat voivat kuunnella musiikkia pihalla tai ikkunasta sopivan turvavälin päässä, voimassaolevia kokoontumisrajoituksia noudattaen.

Koko kulttuurialalla eletään haastavia aikoja yleisötapahtumien peruutusten vuoksi. Flame Jazzin kotiinkuljetuskeikkojen yhteydessä yleisöllä on mahdollisuus osoittaa tukensa alalle myös lunastamalla hieman hintavammat kulttuurinystävän kannatusliput.

Flame Jazz Home Delivery: Flame Jazz Messengers
28.–29.5.2021 klo 15-21, Turun alue

Severi Pyysalo – vibrafoni
Max Zenger – saksofoni
Teemu Åkerblom – basso
Jussi Fredriksson – rummut

Tilaukset ja liput: info@jazzcityturku.fi Lauantai on loppuunmyyty!
Perushinta: kuljetusmaksu 50 € + liput 15 € / hlö (lapset 0-14 v. ilmaiseksi)
Kulttuurinystävän kannatushinta: kuljetus- ja tukimaksu 100 € + liput 15 € / hlö

Varsinais-Suomessa on voimassa on 10 henkilön kokoontumisrajoitus toistaiseksi 31.5. asti.