Kuva: Shervin Lainez

Basistitähti Linda May Han Oh esiintyy perjantaina Turussa! 

5.10.2021 Uutiset

Lokakuun huippuvieraana Turkuun saapuu yksi tämän hetken kuumimmista maailman jazznimistä: basisti Linda May Han Oh. Malesiassa syntynyt, Australiassa varttunut ja tätä nykyä New Yorkissa asuva palkittu muusikko on tullut tunnetuksi muun muassa kitaristilegenda Pat Methenyn luottobasistina. Turussa hän esiintyy duona pianisti Fabian Almazanin kanssa.

Suomen Jazzliiton, Taideyliopiston Sibelius-Akatemian jazzmusiikin aineryhmän, UMO Helsinki Jazz Orchestran ja Muusikkojen liiton yhteistyönä toteutettu uusi kansainvälinen Jazz Finland Residency -residenssiohjelma tuo Suomeen lokakuussa yhden tämän hetken kysytyimmistä basisteista, Linda May Han Ohn (s. 1984). New Yorkissa vaikuttava muusikko tunnetaan erityisesti pitkäaikaisesta yhteistyöstä Pat Methenyn kanssa. Hän on soittanut myös mm. Joe Lovanon ja Vijay Iyerin rinnalla.

Monipuolinen Linda May Han Oh on noussut viime vuosina yhdeksi kansainvälisen jazzkentän työllistetyimmistä instrumenttinsa taitajista. Sekä basistina että kriitikoiden ylistämänä säveltäjänä moninkertaisesti palkittu Oh on julkaissut viisi omaa albumia, ja häntä voi kuulla myös kymmenillä muilla levyillä. Jazz Journalists Association äänesti hänet vuosina 2018, 2019 ja 2020 vuoden basistiksi, ja hänen viimeisimpiin palkintoihinsa lukeutuu mm. Margaret Whitton -palkinto 2020.

Linda May Han Oh työskentelee tällä hetkellä Berklee College of Musicin apulaisprofessorina ja toimii aktiivisesti sukupuolten välisen tasa-arvon ja yhdenvertaisuuden edistämisessä jazzalalla mm. Institute for Jazz and Gender Justicessa. Säveltäjänä Oh uudistuu koko ajan. Hänen musiikkinsa on samanaikaisesti haastavaa mutta kevyttä, ja klassista mutta rajoja rikkovaa.

 

“Her innovative range and stellar improvisations have made [her] one of the most dynamic rising stars in jazz today.” –The Wall Street Journal

”A major bass voice arrives” – JazzTimes

 

Linda May Han Oh – basso
Fabian Almazan – piano

Linda May Han Oh & Fabian Almazan
Pe 8.10.2021 klo 19 (ovet klo 18)
Logomo, Move-sali
Junakatu 9, Turku

Ennakkoliput: Lippu.fi
Peruslippu 20,5 €
Eläkeläiset 18,5 €
Viking Club -etu 18 € (max 2 etulippua / asiakas)
Opiskelijat ja lapset (7-17 v.) 15,5 €

Konsertti järjestetään Move-salissa, sisäänkäynti Logomo Kitchenin ovesta klo 18 alkaen. Lipunmyynti konserttipäivänä myös Logomo Kitchenissä, mikäli konsertti ei ole ennakkoon loppuunmyyty.

Konsertissa noudatetaan voimassaolevia ravintolarajoituksia ja hygieniavaatimuksia, ja myynnissä on normaalia pienempi määrä lippuja. Varsinais-Suomessa suositellaan kasvomaskin käyttöä julkisissa sisätiloissa ja yleisötapahtumissa. Konserttiin saapuminen on kielletty, mikäli sinulla on flunssan oireita tai olet koronaviruksen altistusketjussa.