Flame Jazz juhlii 10-vuotissynttäreitään lauantaina aamusta iltaan!

26.10.2021 Uutiset

Turun kulttuuripääkaupunkivuonna alkunsa saanut konserttisarja Flame Jazz järjestää 30.10. ainutlaatuiset 10-vuotisjuhlat! Juhlapäivän aikana jazzia kuullaan aamusta iltaan kymmenessä eri konsertissa Turun keskustan alueella. Mukana ovat kotimaisen jazzin kärkinimet, ja illan kruunaa newyorkilaislaulaja Samara Joy huippuyhtyeineen.

Flame Jazzin 10-vuotisjuhlaan osallistuu mittava kattaus jazzin ykkösnimiä. Syntymäpäivä alkaa lempeästi aamukonsertilla Turun tuomiokirkossa Jukka Perkon ja Mikko Perkolan seurassa. Matka jatkuu kirkosta Sibelius-museoon, jossa Flame Jazzin vieraaksi saadaan ensimmäistä kertaa paljon toivottu kitaristitähti Olli Soikkeli sekä virtuoosinen pianisti Marian Petrescu.

Ohjelmistossa on erityisiä duo-konsertteja, kuten Forum Korttelin jazztoimistolta streamattava ja Facebook Livessä näkyvä Mikko Innasen ja Kari Ikosen maailman kantaesitys varta vasten Flame Jazzin syntymäpäiville sävelletystä teoksesta Sinfonia Concertante Senza Orchestra. Åbo Svenska Teaterin Studionäyttämöllä taas kuullaan kiinnostavaa kontrabasistikaksikkoa Antti Lötjönen & Ville Herrala.

Synttäripäivän konsertteja tähdittävät kaikki Flame Jazzin vuoden artisti -titteillä 2015-2019 palkitut muusikot. Innasen ja Ikosen lisäksi Teppo Mäkynen tuo Bar Ö:hön elektronis-akustisen 3TM-yhtyeensä, ja Verneri Pohjola sekä Mika Kallio esittävät teoksensa Animal Image Turun tulevassa Taiteen Talossa, Rettigin vanhassa tehtaassa.

Aboa Vetus Ars Novan brunssikonsertissa herkutellaan Riitta Paakki Quartetin sävelten tahdissa, ja ruokanautintojen pariin pääsee myös Tiirikkalan synttäripäivällisellä. Pääkirjaston ilmaiskonsertissa tarjolla on vauhdikasta menoa koko perheelle, kun kakkoskerroksen Tieto-osaston ottaa haltuun energinen jazztrio Mopo saksofonisti Linda Fredrikssonin johdolla.

Juhlapäivä huipentuu iltakeikkoihin Logomolla, jossa lavalle nousee Flame Jazzin avajaisissa vuonna 2011 esiintynyt Emma Salokoski & Ilmiliekki Quartet. Illan kruunaa kansainvälisen Sarah Vaughan -laulukilpailun voittaja vuodelta 2019, loistava newyorkilaislaulaja Samara Joy yhdessä huippukitaristi Pasquale Grasson kanssa.

”Flame Jazzin alkuperäisenä ajatuksena oli luoda Turkuun kulttuurinen muutos, jonka myötä jazz juurtuu osaksi kaupungin säännöllistä kulttuuritarjontaa. Maailma ei toki ole vielä valmis, mutta kymmenen vuoden kohdalla ollaan jo tosi hyvässä vauhdissa!” iloitsee juhlapäivän lähestyessä Flame Jazzin perustaja, jazzmuusikko Jussi Fredriksson.

Forum Korttelin jazztoimisto on avoinna lauantaina klo 12–17, tervetuloa synttärikahville ja kuuntelemaan jazzlevyjä!

Turku viettää Euroopan kulttuuripääkaupungin kymmenvuotisjuhlaa vuonna 2021. Flame Jazz 10 years -tapahtuma toteutetaan osana merkkivuoden ohjelmaa.

Flame Jazz 10 years!
30.10.2021 klo 10–24

OHJELMA

klo 10 Jukka Perko & Mikko Perkola
Turun tuomiokirkko (Tuomiokirkonkatu 1)

klo 11 Olli Soikkeli Trio
Sibelius-museo (Piispankatu 17)

klo 12 Jazzbrunssi (keikka sisältyy brunssin hintaan) Loppuunvarattu!
klo 13 Riitta Paakki Quartet 
Aboa Vetus Ars Nova (Itäinen Rantakatu 4–6)

klo 14 Verneri Pohjola & Mika Kallio: Animal Image
Rettigin auditorio, 5. krs (Nunnankatu 4)

klo 15 Mopo
Pääkirjasto, Tieto-osasto, 2. krs (Linnankatu 2) Vapaa pääsy!

klo 16 Synttäripäivällinen 
Tiirikkala (Linnankatu 3) Pöytävaraukset: www.tiirikkala.fi, puh. 020 7417 337

klo 18 3TM 
Bar Ö (Linnankatu 7) Pääsy koronapassilla, K-18

klo 19 Kari Ikonen & Mikko Innanen: Sinfonia Concertante Senza Orchestra
Jazz Office Turku, Forum Kortteli (Linnankatu 11) / Facebook Live
Toimiston katsomoon vain synttäripassilla!

klo 20 Antti Lötjönen & Ville Herrala
Studioscenen, Åbo Svenska Teater (Eerikinkatu 13, Paakarintalo 4. krs)

klo 21.30 Juhlamalja
klo 22.00 Emma Salokoski & Ilmiliekki Quartet
klo 23.00 Samara Joy feat. Pasquale Grasso (US)
Logomo, Logi-sali (Veturikatu) Pääsy koronapassilla, K-18

LIPUT: Lippu.fi
Yksittäiset konsertit 12 €
Logomon iltajuhla (klo 21-01) 25 €
Synttäripassi 120 € (kaikki konsertit + brunssi ja päivällinen) Loppuunmyyty!

Aboa Vetus Ars Novan brunssikonsertti 24,90 €.
Pöytävaraukset vain museon kahvilasta: pegasus@kahvila-otava.fi, puh. 044-2390454.

Yhden konsertin kesto on aina 45 minuuttia.

Lipunmyynti myös tapahtumapaikoilla aina 30 min ennen esitystä, mikäli konsertti ei ole ennakkoon loppuunmyyty.

Pääkirjaston konserttiin on vapaa pääsy.

Jazztoimiston konserttiin on pääsy vain synttäripassilla. Konsertin maksuton stream-lähetys näkyy Flame Jazzin Facebook-sivulla.

 

Flame Jazzin 10-vuotisjuhlilla otetaan käyttöön koronapassi Bar Ö:n ja Logomon konserteissa. Näin ollen tilaisuuksia eivät koske ravintolarajoitukset ja myyntiin saadaan täydet katsomot.

Koronapassin eli EU:n koronatodistuksen saat helposti ladattua Omakanta-palvelusta tai tulostettuna terveydenhuollosta. Helpoin tapa on ottaa siitä kuvankaappaus puhelimen galleriaan tai tallentaa pdf-tiedosto puhelimeen. Koronapassit tarkastetaan Bar Ö:n ja Logomon Logi-salin ovella.

Olet oikeutettu koronapassiin mikäli sinulla on kaksi koronarokotusta, joista jälkimmäisestä on kulunut vähintään 7 päivää TAI jos sinulla on korkeintaan 72 h vanha negatiivinen koronatestitulos TAI olet todistetusti sairastanut koronataudin 6 kk sisällä.

Mikäli et ole oikeutettu koronapassiin, voit halutessasi saada lippurahat takaisin. Lippujen palautus tapahtuu Lippupisteen kautta ainoastaan puhelimitse viimeistään 29.10.2021. Yhteystiedot löydät Lippupisteen verkkosivuilta: www.lippu.fi/yhteystiedot

Jazz City Turku ry pahoittelee koronapassin käyttöönotosta mahdollisesti aiheutuvaa mielipahaa.

Varsinais-Suomessa suositellaan kasvomaskin käyttöä julkisissa sisätiloissa ja yleisötapahtumissa. Tapahtumissa tulee noudattaa myös hyvää käsi- ja yskimishygieniaa. Konsertteihin saapuminen on kielletty, mikäli sinulla on flunssan oireita tai olet koronaviruksen altistusketjussa.