Kuva: Teemu Mattsson

Maxxxtetin levynjulkaisukonsertti Café Tiljanissa perjantaina!

16.3.2022 Uutiset

Flame Jazzin kevätkausi käynnistyy perjantaina 18. maaliskuuta Åbo Svenska Teaterin tunnelmallisessa Café Tiljanissa. Saksofonisti ja puupuhallinspesialisti Max Zenger tuo Turkuun kolmannen levynsä julkaisua juhlivan Maxxxtet-yhtyeensä.

Maxxxtet on samanaikaisesti sekä arvaamaton ja leikkisä että vakava ja haikeamielinen.  Kvartetin soundille ominaista on räväkästi ryöpsähtelevä improvisaatio, jota ruokkii mielikuvituksellisesti kahden puhallinsoittajan eturivi yhdistettynä hypnoottiseen rytmisektioon. Yhtyettä johtaa turkulaislähtöinen Max Zenger, joka on vakiinnuttanut paikkansa yhtenä kotimaisen jazzin nuoren polven ykkösnimistä.

Hyvässä nosteessa oleva turkulainen levy-yhtiö Flame Jazz Records julkaisee 25.3. Maxxxtetin kolmannen levyn, joka kantaa nimeä Chapter 3. Turkulaisyleisö pääsee yksinoikeudella nautiskelemaan uusista sävellyksistä livenä jo hieman ennen levyn virallista julkaisupäivää.

– Tavoitteenani on ollut tehdä hyvällä tavalla erikoinen levy. Haluan päästä eroon perinteisiksi muodostuneista kappaleen rakenteista ja luoda uusia tapoja jazzin esittämiseen. Outous ja erilaisuus oikeissa mittasuhteissa on tärkeää, Zenger avaa ajatuksiaan sävellysten taustalla.

Albumilla on kymmenen kappaletta, joista viisi muodostavat minimalistisen rytmikkään Demonit-kokonaisuuden. Lisäksi levyllä on viisi melodista, jopa dramaattisen kaunista kappaletta, joista jokainen herää henkiin Maxxxtetin soittajien persoonallisina tulkintoina.

– Sain inspiraatiota viiteen Demoniin Sri Lankan vanhasta perinteestä, johon tutustuin muutama vuosi sitten. Jokaisella demonilla on kyky pitää erilaisia oireita loitolla, Zenger kertoo.

Vuonna 2015 perustetun yhtyeen kokoonpano on muuttunut sitten kahden ensimmäisen levyn (Chapter 1 & 2). Rumpali Jonatan Sarikoski ja basisti Eero Tikkanen tuovat omien persooniensa ja tunnistettavien soittotyyliensä mukana uusia sävyjä Max Zengerin ja trumpetisti Tomi Nikun puhaltimien maailmaan.

Max Zenger (s. 1988) on julkaissut aktiivisesti omien yhtyeidensä musiikkia. Chapter 3 -albumi on ansioituneen turkulaislähtöisen saksofonistin kahdeksas omaa musiikkia sisältävä levy. Max Zenger Globus -kvintetti palkittiin Ranskassa Jazz in Marciac -festivaalissa järjestetyssä jazzyhtyeiden kilpailussa vuonna 2018. Zenger soittaa omen yhtyeidensä lisäksi monien big bandien riveissä sekä mm. Kaisa Mäensivun, Tomi Nikun ja Mikko Hassisen yhtyeissä.

 

Maxxxtet
Pe 18.3.2022 klo 22
Café Tiljan, Åbo Svenska Teater
Eerikinkatu 13, Turku

Max Zenger – puupuhaltimet, sävellykset
Tomi Nikku – trumpetti
Eero Tikkanen – basso
Jonatan Sarikoski – rummut

Ennakkoliput: Lippu.fi ja Åbo Svenska Teaterin lippukassa Hansakorttelissa
Peruslippu 22,5 €
Eläkeläiset 20,5 €
Opiskelijat (ja alaikäiset huoltajan seurassa) 15,5 €

Hinnat sisältävät palvelumaksun.

Lipunmyynti myös konserttipäivänä Café Tiljanin ovella klo 21 alkaen, mikäli konsertti ei ole ennakkoon loppuunmyyty.

Sisäänkäynti Café Tiljaniin Eerikinkadun ovesta, portaat 2. kerrokseen. Esteetön sisäänpääsy pyynnöstä, ilmoita tulostasi etukäteen ÅST:n lippukassalle, puh. 02 277 7377.