Kuva: Juho Luukkainen

Joona Toivanen Trio tuo hypnoottista minimalismia perjantain Flame Jazz -iltaan!

22.3.2022 Uutiset

Joona Toivanen Trio juhlii odotetun Both Only -albuminsa julkaisua kiertueella, joka tuo yhtyeen Logomoon perjantaina 25. maaliskuuta. Uusi albumi vie kolmikon ilmaisua rohkeasti uuteen suuntaan, jossa akustinen triosoitto sekoittuu hienovaraisiin elektronisiin elementteihin.

Taidokkaalla otteella improvisoiva Joona Toivanen Trio on aina ollut ilmaisussaan hillityn minimalistinen. Uusi Both Only -albumi vie kolmikon soundia rohkeasti elektroniseen ja abstraktiin suuntaan. Levy on neljän vuorokauden studiosession aikana syntynyt kokonaisuus, jossa sävellykset, soundit ja rakenteet luotiin göteborgilaisen studion syövereissä. Sekä levyllä että livenä liikutaan hypnoottisesti jazzin, elokuvallisen musiikin ja elektronisen ambientin maailmassa.

Pianisti Joona Toivanen (s. 1981), basisti Tapani Toivanen ja rumpali Olavi Louhivuori perustivat trion lukiolaisina vuonna 1997. Jyväskylästä lähtöisin olevat muusikot ovat tätä nykyä hajaantuneet ympäri Pohjoismaita ja ovat tahoillaan aktiivisia eri projekteissa. Joona Toivanen Trion 2000-luvun alun tuotantoa on kuvailtu usein pohjoismaisen lyyriseksi ja melodiseksi jazziksi, mutta Teosto-palkinnon vuonna 2018 voittaneen XX-levyn myötä musiikin suunta on mennyt kohti modernia minimalismia.

We Jazz Recordsin tänä keväänä julkaisema Both Only on ryhmän seitsemäs pitkäsoitto. Sävellykset on kreditoitu yhteisiksi lukuunottamatta kolmea teosta, joista yksi on pianistin käsialaa ja kaksi hänen basistiveljensä. Ympäri maailmaa kiertänyt kombo esittelee eheimmän ja yhtenäisimmän teoksensa, jonka melankoliset kappaleet jättävät myös tilaa vapaalle improvisaatiolle. Pitkiä kaaria maalailevat modernit sävellykset yhdistelevät kokeellista instrumenttien käsittelyä ja elektronisia äänimaisemia yhtyeelle ominaiseen minimalistiseen akustiseen ilmaisuun.

”Sooloilematon yhtye karistaa nyt viimeisetkin oletukset sen suhteen, millaiselta pianotrion pitää kuulostaa, millainen on muusikkojen työnjako ja mitä heidän ylipäätään pitää soittaa.” – Harri Uusitorppa, Helsingin Sanomat

”Upean kokonaisuuden viimeistelee vapautunut tunnelma – musiikki tuntuu virtaavan itsestään jostain pelimanneja suuremmasta lähteestä.” – Matti Komulainen, Turun Sanomat

Joona Toivanen Trio
Pe 25.3.2022 klo 19
Move-sali, Logomo
Junakatu 9, Turku

Joona Toivanen – piano
Tapani Toivanen – basso
Olavi Louhivuori – rummut

Ennakkoliput: Lippu.fi 
Peruslippu 22,5 €
Eläkeläiset 20,5 €
S-etulippu 20 € (max 2 lippua / asiakas, ei bonusta)
Opiskelijat ja lapset (7-17 v.) 15,5 €

Lipunmyynti myös konserttipäivänä Logomo Kitchenissä klo 18 alkaen, mikäli konsertti ei ole ennakkoon loppuunmyyty. Suosithan lähimaksua kortilla.

Hinnat sisältävät palvelumaksun.

Konsertti järjestetään Move-salissa, sisäänkäynti Logomo Kitchenin ovesta klo 18 alkaen.