kuva: Olli Suutela

Kontrabassomestari Antti Lötjösen huippuviisikko perjantaina Café Tiljanissa!

31.1.2023 Uutiset

Monissa kansainvälisissä liemissä keitetty kontrabasisti Antti Lötjönen tuo yhtyeensä Turkuun uuden Circus/Citadel-levynsä julkaisukiertueen merkeissä. Quintet Eastin eturivissä puhaltavat Mikko Innanen, Jussi Kannaste ja Verneri Pohjola.

Kotimaamme kysytyin ja kansainvälisesti arvostettu kontrabasisti Antti Lötjönen kiertää Suomea Quintet East -yhtyeensä kanssa tammi-helmikuussa. Kiertueella kuullaan tuoreita sävellyksiä yhtyeen uudelta Circus/Citadel-levyltä, jonka julkaisee helsinkiläinen We Jazz Records. Viisikko esiintyy Flame Jazz -illassa perjantaina 3.2. Åbo Svenska Teaterin Café Tiljanissa.

Pääasiassa leaderinsa musiikkia soittava Antti Lötjönen Quintet East seilaa vapailla ja rytmikkäillä vesillä. Tarkkakorvainen löytänee kaikuja myös jazzin perinteestä.

– Yhtyeeni uusi levy porautuu entistä syvemmälle vapaan, mutta rytmisen musiikin maailmaan. Sävellykset jättävät tilaa loistaville solisteille ja soittajien väliselle kommunikaatiolle. Asioita ei lukita, musiikki saa matkata minne tahtoo. Yhtyeen ilmaisussa ei karteta riskejä. Virheet ja rosot ovat osa musiikkia. Itseasiassa hyvin olennainen osa; epätäydellisyys on kiinnostavaa, se tuo musiikkiin inhimillisyyttä ja lämpöä. Ja sitä tämä aika kaipaa, Lötjönen kertoo.

Solistista voimaa pursuavan eturivin muodostavat huippupuhaltajat Mikko Innanen, Jussi Kannaste ja Verneri Pohjola. Rummuissa taituroi aina luova ja persoonallinen Joonas Riippa. Keväällä 2020 ilmestynyt ALQE:n debyyttialbumi keräsi laajasti kiitosta, ja myös turkulaisyleisö on päässyt todistamaan kuinka intensiivinen yhtye on livenä!

“Antti Lötjönen on Charlie Hadenin tavoin ytimeltään modernisti, joka ei hae koskaan huomiota – ja saa sen joka kerta tunnistettavalla käsityöläisyydellään.” – Harri Uusitorppa, Helsingin Sanomat

 

Flame Jazz: Antti Lötjönen Quintet East
Pe 3.2.2023 klo 22
Café Tiljan, Åbo Svenska Teater
Eerikinkatu 13, Turku

Verneri Pohjola – trumpetti
Mikko Innanen – baritoni-, altto- ja sopraninosaksofoni
Jussi Kannaste – tenorisaksofoni
Antti Lötjönen – kontrabasso
Joonas Riippa – rummut

Ennakkoliput: Lippu.fi ja Åbo Svenska Teaterin lippukassa Hansakorttelissa
Peruslippu 22,5 €
Eläkeläiset 20,5 €
Opiskelijat (ja alaikäiset huoltajan seurassa) 15,5 €

Hinnat sisältävät palvelumaksun.

Lipunmyynti myös Café Tiljanin ovella konserttipäivänä klo 21 alkaen, mikäli tapahtuma ei ole ennakkoon loppuunmyyty.

Sisäänkäynti Café Tiljaniin Eerikinkadun ovesta, portaat 2. kerrokseen. Esteetön sisäänpääsy pyynnöstä, ilmoita tulostasi etukäteen ÅST:n lippukassalle, puh. 02 277 7377.