Kuva: Johannes Wiehn

Kiehtovat gongit ovat pääosassa lauantain Flame Jazz -konsertissa!

22.3.2023 Uutiset

Viime vuoden levytapauksiin kuulunutta Mika Kallion Gong Odyssey -albumia on juhlittu maaliskuussa Jazzliiton kiertueella ympäri Suomen. Kiertue päättyy lauantaina 25.3. Turkuun, jossa Flame Jazz -iltaa vietetään tällä kertaa Sibelius-museossa.

Lyömäsoitintaiteilija Mika Kallion neljäs oma levy Gong Odyssey julkaistiin kesäkuussa 2022, ja se sai osakseen innostuneen vastaanoton sekä viiden tähden arvioita. Levyllä pääosassa ovat eri kokoiset gongit, eli metalliset ympyränmuotoiset lyömäsoittimet. Sävellykset huojuvat gongien luonteen mukaisesti ambientin ja improvisoidun musiikin välimaastossa. Kallio heittäytyy rohkeasti kartoittamattomille alueille loihtien ääniavaruuden, jossa aika lakkaa olemasta.

Kiertueelle yhtyeenjohtaja on koonnut ympärilleen monipuolisen ja luovan ryhmän, joka hallitsee pääsoittimiensa lisäksi myös gongien soittamisen hartaan taidon. Eteerisen albumin äänimaisemat heräävät henkiin kosketinsoittaja-rumpali Jussi Fredrikssonin, puupuhaltaja Max Zengerin sekä rumpali Jaska Lukkarisen käsissä.

– Olen tosi otettu saadessani tehdä gongimatkan tällaisten huippuosaajien ympäröimänä, Kallio hehkuttaa kanssasoittajiaan.

Mika Kallion (s. 1974) soittoa on aina määritellyt laaja-alaisuus, kuunteleva herkkyys ja kyky saada rummut soimaan säestettävää kokoonpanoa rikastuttavalla tavalla. Kansainvälisesti arvostettu improvisoinnin mestari tunnetaan erityisesti duoistaan saksofonisti Mikko Innasen ja trumpetisti Verneri Pohjolan kanssa sekä Kallio Slaaki -lyömäsoitinensemblesta ja tanssitaiteilija Satu Rinnetmäen kanssa toteutetusta IMPULSION-projektista.

Mika Kallio Gong Odyssey esiintyy huhtikuussa myös Korpoströmin Saaristokeskuksessa perjantaina 14.4. ja Utön saaren kirkossa lauantaina 15.4, kun Archipelago Sea Jazz järjestää kaksi kevätkonserttia merellisessä miljöössä!

“Jos alkaa olemaan päässä ahdasta, niin tällä sinne saa nopeasti tilaa, kunhan vain antautuu Kallion johdattelemalle tripille avomielisesti ja läsnä ollen.” – Jussi Niemi, Soundi

”Kaikuisa, kelluva ja paikoin syntetisaattoreilla sävytetty moniääninen musiikki tulee ja menee, mutta ei ajelehdi koskaan päämäärättömästi.” – Harri Uusitorppa, Helsingin Sanomat

Mika Kallio Gong Odyssey
La 25.3.2023 klo 19
Sibelius-museo
Piispankatu 17, Turku

Mika Kallio – gongit ja syntetisaattori
Jussi Fredriksson – gongit ja syntetisaattorit
Jaska Lukkarinen – gongit, syntetisaattori ja lyömäsoittimet
Max Zenger – bassoklarinetti, kontrabassoklarinetti ja lyömäsoittimet

Ennakkoliput: Tiketti
Peruslippu 20 €
Eläkeläiset 18 €
Opiskelijat ja lapset 12 €

Lipunmyynti myös Sibelius-museon ovella konserttipäivänä klo 18.30 alkaen, mikäli tapahtuma ei ole ennakkoon loppuunmyyty.