kuva: Venla Helenius

Maaginen lauluyhtye Signe esiintyy perjantain Flame Jazz -illassa!

28.3.2023 Uutiset

Café Tiljanissa tutkitaan perjantaina 31.3. ihmisäänen ulottuvuuksia lauluyhtye Signen toimesta. Signen omintakeinen musiikki on puskenut jazzin, kansanmusiikin ja nykymusiikin rajoja vuodesta 2014. Vokaalitrioa konsertissa täydentää sellisti Mila Laine.

Ainutlaatuisesta soundistaan tunnettu vokaaliyhtye Signe vie kuulijansa pohjoismaisen jazzin, nykymusiikin ja runouden äärelle. Kauniit ja omaperäiset harmoniat saavat kuulijansa pysähtymään hetkeen. Jazz-Emma- ja Teosto-palkintoehdokkuuksin huomioitu Signe on vapaa liikkumaan moninaisilla äänellisillä paleteilla yhtyeelle muodostuneen vahvan identiteetin ansiosta.

Signe ihastuttaa läsnäolollaan, vahvoilla solistitulkinnoillaan ja omaperäisillä sävellyksillään niin kotimaisilla konserttilavoilla kuin eurooppalaisilla festivaaleillakin. Yhtyeen muodostavat helsinkiläiset laulajat Josefiina Vannesluoma, Riikka Keränen ja Selma Savolainen sekä kontrabasisti Kaisa Mäensivu, jota Turun-konsertissa tuuraa sellisti Mila Laine.

Signe julkaisi uuden albuminsa Morphemes elokuussa 2022. Albumi on Onomatopoesia-nimeä kantavan trilogian toinen osa. Yhtye kartoittaa kolmen albumin sarjallaan ihmisäänen tutkimattomia maastoja. Kokonaisuus on tutkimus herkistymisestä sekä tarpeesta kiinnittyä ja asettua muuttuvissa elinympäristöissä. Albumit kehittyvät kielen pienimmistä osista äänteistä kohti tavuja, sanoja ja lopulta lyriikoita.

Signe feat. Mila Laine
Pe 31.3.2023 klo 19
Café Tiljan, Åbo Svenska Teater
Eerikinkatu 13, Turku

Riikka Keränen – laulu
Selma Savolainen – laulu
Josefiina Vannesluoma – laulu
Mila Laine – sello

Ennakkoliput: Lippu.fi ja Åbo Svenska Teaterin lippukassa Hansakorttelissa
Peruslippu 22,5 €
Eläkeläiset 20,5 €
Opiskelijat (ja alaikäiset huoltajan seurassa) 15,5 €

Lipunmyynti myös Café Tiljanin ovella konserttipäivänä klo 18 alkaen, mikäli tapahtuma ei ole ennakkoon loppuunmyyty.

Sisäänkäynti Café Tiljaniin Eerikinkadun ovesta, portaat 2. kerrokseen. Esteetön sisäänpääsy pyynnöstä, ilmoita tulostasi etukäteen ÅST:n lippukassalle, puh. 02 277 7377.